Κασσελάκης: Δεν αποσύρει το εξώδικο – Νέα επίθεση στα εκλεγμένα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Τι σημαίνει η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου την Πέμπτη το μεσημέρι

Τον δρόμο της σύγκρουσης με τα εκλεγμένα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει ο Στέφανος Κασσελάκης που για μία φορά άσκησε επιθετική κριτική στις αποφάσεις της Κ.Ε του κόμματος.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρει το εξώδικο που έχει στείλει σε όλα τα μέλη του ανώτερου οργάνου. Αυτά σε δηλώσεις του έξω από το κτίριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να αποκωδικοποιηθεί σε 4 σημεία:

1. Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφήνισε ότι δεν ανακαλεί το εξώδικό το οποίο έχει αποστείλει στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ … φοβήθηκαν την νομική του αυτή κίνηση. Όπως ανέφερε «όσον αφορά στο περιεχόμενο της εξωδικαστικής διαμαρτυρίας μου-δήλωσής μου, το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος που δημοσίευσε τα πέντε πόθεν έσχες με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, όπως θα έπρεπε δηλαδή να γίνει εκ των προτέρων».

2. Επιμένει στο αίτημα που έχει καταθέσει στο εξώδικο προκειμένου να γίνει έρευνα για την διαρροή στοιχείων προς την Εφημερίδα των Συντακτών μετά το πρωτοσέλιδο της για το Πόθεν Έσχες του. Μάλιστα θυμίζουμε ότι στο εξώδικο δηλώνει πως η εναλλακτική εκδοχή είναι το να ζητηθεί μία εισαγγελική έρευνα για το ίδιο θέμα. Όπως είπε «θεωρώ ότι είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία του κόμματος σε μία έρευνα για την διαρροή η οποία προέκυψε. Ήταν μία επιλεκτική διαρροή στοιχείων στοχευμένη σε μία μέρα που ήταν να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για να αμαυρώσει το πρόσωπό μου». Μάλιστα κάνει λόγο και για «αστικά δικαιώματα» που υφίστανται στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, προϊδεάζοντας και για ανάλογου τύπου πρωτοβουλίες στην πορεία.

ΚασσελάκηςΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ