Καμία ελπίδα για το Κίεβο-Ο Κιμ έστειλε 9,5 εκατ. βλήματα στον ρωσικό στρατό και έχει άλλα τόσα στο απόθεμά του

Ένα τεράστιο δωράκι έκανε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης στον Ρώσο πρόεδρο, στέλνοντάς του εκατομμύρια βλήματα για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

Αναφορές υποστηρίζουν πως συνολικά η Βόρεια Κορέα έχει παραδώσει στην Ρωσία περισσότερα από 20 χιλιάδες κοντέινερ με πυρομαχικά, τα οποία θα μπορούσαν να περιέχουν έως και 9,4 εκατομμύρια βλήματα 152 χιλιοστών. 

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αριθμό βλημάτων, η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως κατά τα χρόνια έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο απόθεμα πυρομαχικών και όπλων που θα τροφοδοτούσε τα βορειοκορεατικά όπλα για μάχες μέγιστης διάρκειας 3 μηνών με την Νότια Κορέα.

Αυτό ανέφερε η νοτιοκορεάτικη σελίδα Yonhap, με τους Ουκρανούς να σχολιάζουν το δημοσίευμα εκφράζοντας τις ανησυχίες τους περί αποστολής μέρους αυτού του αποθέματος στην Ρωσία.

Θα Στείλει και Άλλα Πυρομαχικά ο Κιμ στον Πούτιν;

Πιο συγκεκριμένα, πηγή του νοτιοκορεάτικου δημοσιεύματος αποτελεί ένας βουλευτής της χώρας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως οι αποστολές βλημάτων στην Ρωσία είχαν μηδαμινό αντίκτυπο στο βορειοκορεάτικο απόθεμα πυρομαχικών.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να αποστέλλει συνεχώς βλήματα στον ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη πολιτικό, εάν η Πιονγάνγκ προχωρήσει σε αποστολή παρόμοιας ποσότητας βλημάτων στην Μόσχα τότε θα προκληθούν «προβλήματα» στις προετοιμασίες του βορειοκορεάτικου στρατού για εχθροπραξίες κατά της Νότιας Κορέας.

Παράλληλα, η αναφορά της σελίδας τονίζει έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα, την ικανότητα της Βόρειας Κορέας να παράγει πυρομαχικά ταχύτατα. Αυτήν την στιγμή στο κράτος του Κιμ πιστεύεται πως βρίσκονται συνολικά 200 εργοστάσια παραγωγής πυρομαχικών, για τα οποία όμως οι Νοτιοκορεάτες δεν γνωρίζουν πολλές πληροφορίες.

Ο λόγος που η λειτουργία αυτών των εργοστασίων παραμένει μυστική είναι πολύ απλή: οι περισσότερες από αυτές τις υποδομές βρίσκονται υπόγεια με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανείς στα κατασκοπευτικά μέσα της Σεούλ.

Όπως και να έχει όμως, φαίνεται πως η Βόρεια Κορέα είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ελλείψεις σε πυρομαχικά στο σύντομο μέλλον.

Αναφορές υποστηρίζουν πως σήμερα κάποια από τα βορειοκορεάτικα εργοστάσια παράγουν σε γρήγορους ρυθμούς πυρομαχικά για τον ρωσικό στρατό, ωστόσο δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το ζήτημα.

Όπως προαναφέραμε πάντως, όλες αυτές οι αναφορές ανησυχούν ιδιαίτερα την στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας, η οποία βλέπει τις σχέσεις Ρωσίας-Βόρειας Κορέας να βελτιώνονται συνεχώς. Πηγές προτείνουν μάλιστα πως πριν λίγες ώρες έφτασαν στο Κουρσκ οι πρώτοι Βορειοκορεάτες στρατιώτες στο πλευρό των Ρώσων.

Comments (0)
Add Comment