Καλά νέα για Ρώσους, παίρνουν άμεσα το Kursk, κατέρρευσε το ηθικό των Ουκρανών – McGregor: Η CIA θα φυγαδεύσει Zelensky

Le Figaro: Η απώλεια του Ugledar ήταν ψυχολογικό σοκ για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις - Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky θα διαφύγει από την Ουκρανία στο Λονδίνο με εντολή CIA ή MI6

Ο Ουκρανικός στρατός έχει καταρρακωθεί, χάνει παντού αλλά αυτό που συνέβη στο Kursk δεν έχει προηγούμενο, μια πολυάριθμη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών το έβαλε στα πόδια όταν δέχθηκε επίθεση από τους Τσετσένους Akhmat.
Μάλιστα τα νέα από το Kursk είναι πολύ καλά για τους Ρώσους σύντομα θα ελέγξουν όλη την περιοχή και θα εκδιώξουν τον Ουκρανικό στρατό.

Εν τω μεταξύ στο Kupyansk συμβαίνει κάτι συγκλονιστικό η προέλαση των Ρώσων είναι τρομερή ενώ στο Pokrovsk οι καθημερινές απώλειες εδαφών από τους Ουκρανούς έγινε ρουτίνα.
Δεν υπάρχει άμυνα…
Και επειδή λεφτά δεν υπάρχουν οι αυξήσεις φόρων θα πλήξουν σκληρά την Ουκρανία λόγω της επιδείνωσης της ευημερίας των πολιτών, γράφουν οι New York Times
Κατά τον αμερικανό Συνταγματάρχη McGregor η CIA θα φυγαδεύσει Zelensky μετά την ολοκληρωτική ήττα του Ουκρανικού στρατού
Το αμερικανικό Ινστιτούτο για τον πόλεμο ISW που είναι ξεκάθαρα φιλοουκρανικό και εχθρικό με την Ρωσία αναφέρει χωρίς καμία τεκμηρίωση ότι η Ρωσία έχει χάσει σε νεκρούς και τραυματίες 600.000… το αποκάλυψε ένα ανώνυμος αμερικανός.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι απώλειες των Ρωσικών δυνάμεων από τον Φεβρουάριο 2022 έως σήμερα είναι 225.000 σε νεκρούς και τραυματίες με τους νεκρούς να μην ξεπερνούν τις 98.000 ενώ ο Ουκρανικός στρατός με βάση τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ξεπερνάει σε απώλειες τις 685.000 σε νεκρούς και τραυματίες….
Αν δούμε τις ακρωτηριάσεις στρατιωτών η Ουκρανία έχει 58.000 με 62.000 ενώ οι Ρώσοι έχουν 16.000 ακρωτηριασμένους.
Ο πόλεμος δεν έχει καμία ομορφιά όταν φθάνουμε στο σημείο αξιολόγησης νεκρών και τραυματιών.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Οι διεθνείς σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια εποχή θεμελιωδών αλλαγών – Μη αναστρέψιμη η αλλαγή πορείας

Οι διεθνείς σχέσεις έχουν εισέλθει σε μια εποχή θεμελιωδών αλλαγών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο διεθνές φόρουμ «The Relationship of Times and Civilizations», αφιερωμένο στην 300ή επέτειο από τη γέννηση του Τουρκμένιου ποιητή και στοχαστή Magtymguly Fragi, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι ζητούμε αγνότητα, δικαιοσύνη και ισότητα στις σχέσεις μεταξύ λαών, κρατών και εθνών.
Ο Putin σημείωσε ότι ο Magtymguly Fragiυποστήριξε τα υψηλά ιδανικά της φιλίας και της καλής γειτονίας.
«Όλα αυτά εξακολουθούν να είναι κοντά και κατανοητά στους λογικούς ανθρώπους σήμερα, και είναι ιδιαίτερα επίκαιρα και ζητούμενα στην τρέχουσα δύσκολη κατάσταση, όταν ο κόσμος αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες απειλές που προκαλούνται από πολιτισμικά ρήγματα, διεθνικές και διαθρησκειακές συγκρούσεις, όταν έχουν εισέλθει οι διεθνείς σχέσεις σε μια εποχή παγκόσμιων θεμελιωδών αλλαγών, όταν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων που αντανακλά την ποικιλομορφία ολόκληρου του πλανήτη και αυτή η φυσική διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη», είπε ο Putin.

Αμετανόητος Zelensky εμπαίζει τους πάντες: Θέλει σύνοδο κορυφής για την ειρήνη τον Νοέμβριο 2024… αλλά η σύμβουλος του λέει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί

Ενώ το σχέδιο νίκης του μιλάει μόνο για κλιμάκωση πολέμου και απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία… ο Zelensky υποκριτικά τονίζει ότι τάσσεται υπερ της ειρήνης.
Ο Zelensky, κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία, επανέλαβε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει μια δεύτερη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία τον Νοέμβριο.
«Η επόμενη σύνοδος κορυφής για την ειρήνη θα πρέπει να διεξαχθεί τον Νοέμβριο, το σχέδιο θα είναι στο τραπέζι.
Δεν ξέρω την ημερομηνία, νομίζω ότι κανείς δεν την ξέρει αυτή τη στιγμή, αλλά θα προετοιμάσουμε όλα όσα αποφασίσαμε.
Στις αρχές Νοεμβρίου το σχέδιο θα είναι μαζί με όλες τις λεπτομέρειες», τόνισε ο Zelensky.
Η σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, δήλωσε ότι η δεύτερη σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία δεν θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να προετοιμαστούμε γι’ αυτήν.
Το πρώτο συνέδριο για την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο Bürgenstock της Ελβετίας, στις 15-16 Ιουνίου.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αναζήτηση επιλογών για την επίλυση της κατάστασης σε αυτή τη σύγκρουση χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι απολύτως παράλογη και μάταιη.

Washignton Post: Πιο ανοιχτός για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ο αδύναμος Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει γίνει πιο… ανοιχτός στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία καθώς η θέση του έχει αποδυναμωθεί υποστηρίζει δημοσίευμα της Washignton Post, επικαλούμενο Δυτικούς διπλωμάτες.
Σύμφωνα με την Washington Post, η Δύση αισθάνεται ότι ο Zelensky είναι πιο ανοιχτός να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πάνω από το 20% του εδάφους της Ουκρανίας και είναι απρόθυμες να παραχωρήσουν οποιαδήποτε κατακτημένα εδάφη.
«Ως παράδειγμα, αναφέρουν την ανακοίνωση του Zelensky ότι η Ρωσία θα πρέπει να προσκληθεί στην επόμενη Διάσκεψη Ειρήνης που σχεδιάζει η Ουκρανία» τονίζει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, η αλλαγή στάσης του Κιέβου οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των θέσεων της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης.

RBC (ΜΜΕ Ουκρανίας): Ήθελαν να απομακρύνουν τον Kirill Budanov από τα σχέδια για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, τον έχουν για απόλυση

Ήθελαν να στερήσουν από τον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), Kirill Budanov, την επιρροή στο θέμα των επιδρομών σε ρωσικό έδαφος, αναφέρει το πρακτορείο RBC-Ουκρανίας.
«Ήθελαν άλλες ουκρανικές πηγές εξουσίας να βγάλουν από τη λίστα εκείνων που μπορούν να πραγματοποιήσουν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών προτάθηκε ότι τέτοιες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν από όλους τους άλλους φορείς στρατιωτικές υπηρεσίες αλλά όχι από την GUR».
Σύμφωνα με το RBC-Ουκρανίας, οι φήμες για πιθανή παραίτηση του Kirill Budanov προέκυψαν με φόντο τη σύγκρουσή του με τον επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, ο οποίος είναι υποστηρικτής της απομάκρυνσης του.
Νωρίτερα, το Forbes Ουκρανίας ανέφερε ότι το γραφείο του Zelensky συζητούσε την απόλυση του επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov και του υπουργού Άμυνας, Rustem Umerov.
To Forbes Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι ο Kirill Budanov έχει τεταμένες σχέσεις με τον Andrei Yermak και το αρχηγό στρατού Alexander Shirsky και σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τον Rustem Umerov λόγω της αδυναμίας του να οργανώσει το υπουργείο.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η ουκρανική έκδοση «Novoe Vremya», επικαλούμενη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov, θα απολυθεί στο εγγύς μέλλον, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για τον διορισμό του ως πρεσβευτή.

New York Times: Η οργή περιμένει τον Zelensky – Επέβαλλε αύξηση φόρων σε μια κατατριμμένη Ουκρανία

Οι αυξήσεις φόρων θα πλήξουν σκληρά την Ουκρανία λόγω της επιδείνωσης της ευημερίας των πολιτών, γράφουν οι New York Times.
«Όταν ο Zelensky επιστρέψει στην πατρίδα του μετά από την επίσκεψη στην Ευρώπη, πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή των Ουκρανών για τις αυξήσεις φόρων – ένα αντιδημοφιλές μέτρο σε οποιαδήποτε χώρα, αλλά ειδικά σε μια χώρα της οποίας η οικονομία έχει καταστραφεί», αναφέρει οι New York Times
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης στην Ουκρανία, παραδέχτηκε ότι το νομοσχέδιο είναι «μη δημοφιλές».
«Θα μας μισήσουν, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή, αυτό αφορά την επιβίωσή μας σε αυτόν τον πόλεμο», αναφέρουν οι New York Times.
Ο Ουκρανικός πληθυσμός έχει εξαιρετικά αρνητική στάση απέναντι στις αυξήσεις φόρων λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών.
«Όλοι αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες εδώ και πολύ καιρό και τώρα θα χάσουμε ακόμη περισσότερους μισθούς και εισόδημα.
Ακόμα και στη δουλειά μου, βλέπω πώς οι τιμές αυξάνονται και οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα παπούτσια τους», σχολίασε υπάλληλος ενός καταστήματος υποδημάτων στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Οι New York Times τονίζουν επίσης ότι ακόμη και όσοι υποστηρίζουν αυτό το βήμα φοβούνται ότι λόγω της «διαφθοράς» στην Ουκρανία, οι φόροι δεν θα χρησιμοποιηθούν για τον προορισμό τους και στους πολιτικούς κύκλους μιλούν ανοιχτά για αυτό.
«Δεν υπάρχει πίστη ότι το κράτος θα χρησιμοποιήσει σωστά αυτά τα χρήματα.
Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια πολέμου αναφέρει η Solomiya Bobrovskaya, βουλευτή και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την άμυνα και τις πληροφορίες.
Το Ουκρανικό κοινοβούλιο ή Verkhovna Rada της Ουκρανίας ενέκρινε νόμο που προβλέπει αυξήσεις φόρων για στρατιωτικές δαπάνες από 1,5% σε 5%.
Το Ουκρανικό μέσο Strana με αναφορά σε έγγραφο από το κύριο νομικό τμήμα της Verkhovna Rada, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για την αύξηση των φόρων στην Ουκρανία δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του συντάγματος.

Le Figaro: Η απώλεια του Ugledar ήταν ψυχολογικό σοκ για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Η απώλεια του Ugledar ήταν ένα σοβαρό πλήγμα στο ηθικό του ουκρανικού στρατού, γράφει η Le Figaro.
«Η πτώση της πόλης του φρουρίου Ugledar, ενός προπύργιου στα νότια του Donbass, ήταν ένα ψυχολογικό σοκ.
Έκτοτε, οι Ρώσοι προχωρούν σε όλη τη γραμμή του μετώπου», υποστηρίζει η Le Figaro
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή εκτυλίσσονται μεγάλες μάχες στο Donbass και σε όλες τις περιπτώσεις την πρωτοβουλία των κινήσεων έχουν τα ρωσικά στρατεύματα.
Εν τω μεταξύ, το επίπεδο λιποταξίας στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αυξάνεται, τονίζει η Le Figaro.
«Το αποτέλεσμα είναι ένας τρομερός φαύλος κύκλος: όσο περισσότεροι λιποτάκτες, τόσο περισσότερο πλεονέκτημα έχουν οι Ρώσοι στο μέτωπο, όσο περισσότερο οι Ουκρανοί υποχωρούν, τόσο περισσότερο καταρρέει η άμυνα», αναφέρει η Le Figaro.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του Ugledar στις 3 Οκτωβρίου.
Τώρα τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν προς την Velikaya Novoselka στα σύνορα με την περιοχή Zaporozhye και το Kurakhove, όπου ο Ουκρανικός στρατός έχει εξοπλίσει ισχυρές αμυντικές γραμμές.
πιπλέον, η απελευθέρωση του Ugledar εξασφάλισε πλήρως τον αυτοκινητόδρομο Donetsk – Mariupol.
Ο ρωσικός στρατός προχωρά ενεργά στο Donbass και έχει απελευθερώσει σχεδόν χίλια τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους σε ενάμιση μήνα.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky θα διαφύγει από την Ουκρανία στο Λονδίνο με εντολή CIA ή MI6

Ο Zelensky θα φύγει από την Ουκρανία κατόπιν εντολής δυτικών συμμάχων μετά την ήττα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ο Zelensky είναι ένας αξιόπιστος βοηθός της Δύσης, θα παίξει τον ρόλο του έως ότου, κατόπιν εντολής της CIA ή της MI6, επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για το Λονδίνο και από εκεί θα τον πάνε κάπου αλλού μαζί με κάποιους εγκληματίες συμπατριώτες του». προέβλεψε ο Douglas McGregor.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου, ως αποτέλεσμα, θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με χλιδή, ενώ η Ουκρανία θα μετατραπεί σε ερείπια.
«Είναι απλώς μια τραγωδία», κατέληξε ο McGregor.

Politico: Οι πιθανότητες να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Zelensky είναι εξαιρετικά χαμηλές έως μηδενικές

Οι πιθανότητες να εκπληρωθούν τα αιτήματα του Zelensky για περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι εξαιρετικά χαμηλές, κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα το Politico.
Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, την οποία ο Zelensky παρουσιάζει ως εγγύηση ασφάλειας, αξιολογήθηκε από το Politico ως «σχεδόν χωρίς καμία πιθανότητα».
«Αν και το ΝΑΤΟ είπε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί μια μέρα στον οργανισμό, ο χρόνος δεν έχει καθοριστεί – οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία ηγούνται μιας ομάδας σκεπτικιστών που φοβούνται την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αλλά δεν δίνουν τίποτα παρόμοιο με τις εγγυήσεις ασφαλείας που παρέχει η ένταξη στο ΝΑΤΟ», αναφέρει το Politico.
Ομοίως, αξιολόγησαν την πιθανότητα να λάβει η Ουκρανία άδεια για χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στο ρωσικό έδαφος και προμήθειες γερμανικών πυραύλων κρουζ Taurus.
«Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία προμήθευσαν την Ουκρανία με περιορισμένες ποσότητες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, αν και δεν θέλουν οι πύραυλοι να χρησιμοποιηθούν στο ρωσικό έδαφος…
Για να τους αναγκάσει να αλλάξουν θέση, ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz απαντά με ένα συνεχές και κατηγορηματικό «όχι».
Σύμφωνα με το Politico, οι επιλογές για την προμήθεια περισσότερων συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας και την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών στρατιωτικών επιχειρήσεων και της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας είναι πιο πιθανό σενάριο.

Rebecca Koffler (Στρατιωτικές πληροφορίες) στο Fox News: Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky είναι εκτός πραγματικότητας

Το «σχέδιο νίκης» του Zelensky δεν θα μπορέσει να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τόνισε η πρώην στρατηγική αναλύτρια των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Rebecca Koffler σε άρθρο για το Fox News.
Από την μια η έλλειψη σαφούς κατανόησης του Κιέβου για το πώς θα έπρεπε να μοιάζει η νίκη και από την άλλη η άγνοια της επιχειρησιακής κατάστασης στο μέτωπο καταδεικνύουν ότι το σχέδιο νίκης είναι εκτός πραγματικότητας.
«Η Ρωσία προχωρά σταδιακά αλλά με σιγουριά στο πεδίο της μάχης», τόνισε η Rebecca Koffler.
Υπενθύμισε επίσης ότι «η αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης είναι ένα θεμελιώδες έργο που η Ουκρανία δεν μπορεί να ολοκληρώσει» λόγω της έλλειψης επαρκών κεφαλαίων και όπλων.
«Ο αριθμός των τακτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς του στρατού (ATACMS) που παρέχονται στην Ουκρανία είναι ανεπαρκής για την εκπλήρωση αυτής της αποστολής.
Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η Ευρώπη έχουν πρόσθετα αποθέματα ή ικανότητα παραγωγής για να επεκτείνουν γρήγορα τα οπλοστάσια που μειώνονται» προειδοποίησε η Rebecca Koffler.
Η εμπειρογνώμονας σημείωσε επίσης ότι το «σχέδιο νίκης» του Zelensky δεν αντιπροσωπεύει τίποτα που θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε αντίκτυπο στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα, υπενθυμίζοντας ότι ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος από τον ουκρανικό σε αριθμούς και σε τεχνολογικό εξοπλισμό.
«Αυτό δεν είναι «συγκεκριμένο» σχέδιο δεν περιέχει έναν ξεκάθαρο δρόμο προς τη νίκη, επιπλέον, ο ορισμός της νίκης επί της Ρωσίας από τον Zelensky παραμένει μόνο ένα όνειρο, μια φαντασίωση.
Η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι ο Biden και οι σύμβουλοί του δεν είναι σίγουροι για το «σχέδιο νίκης» του Zelensky στην ουκρανική σύγκρουση.

Hill: Η Ρωσία θα διατηρήσει σημαντικό μέρος των εδαφών της Ουκρανίας, αυτή η Δύση αρχίζει να το αποδέχεται

Η Ρωσία θα διατηρήσει ένα σημαντικό μέρος των εδαφών της Ουκρανίας, γράφει το μέσο ενημέρωσης Hill.
«Η πικρή αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσουν οι μάχες, η Ρωσία πιθανότατα θα διατηρήσει ένα μεγάλο μέρος της ουκρανικής επικράτειας», αναφέρει το Hill.
Οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να ανακαταλάβουν τα απελευθερωμένα εδάφη με τη βία και η ίδια η σύγκρουση θα τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Apti Alaudinov (Akhmat): Απίθανο η Δύση να αφήσει ζωντανό τον Zelensky

Η Δύση είναι απίθανο να αφήσει ζωντανό τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ο Ρώσος υποστράτηγος και διοικητής των ειδικών δυνάμεων της Akhmat, Apty Alaudinov.
«Θα δούμε πιθανώς σύντομα, τι θα συμβεί με τον Zelensky.
Είναι απίθανο να τον αφήσουν ζωντανό οι Δυτικοί, αφού είναι μάρτυρας ενός πολύ μεγάλου αριθμού εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί.
Και πρόκειται για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από την ηγεσία των Δυτικών κρατών» είπε μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1 ο Alaudinov.
Όπως είπε, λόγω των αποτυχιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη για τον Zelensky.
«Από όσο μπορώ να καταλάβω, έχει τεράστια αγωνία.
Ακόμα και οι πιο στενοί του φίλοι αρχίζουν να παραδέχονται ανοιχτά πως το Κίεβο δεν είναι σε θέση να νικήσει τη Ρωσία» τόνισε ο Alaudinov, ο οποίος αναφερόμενος στην κατάσταση στο Kursk, είπε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε πανικό λόγω των τεράστιων απωλειών τους.
«Μπορώ να πω ότι ο εχθρός έχει περιέλθει σε μια κατάσταση σύγχυσης.
Πραγματικά, είναι σε πανικό και το καταγράφουμε» υπογράμμισε ο Ρώσος υποστράτηγος.

Apti Alaudinov (Akhmat): Μεγάλη Ουκρανική ομάδα έφυγε τρέχοντας από το Kursk παράτησαν τα όπλα τους

Μια μεγάλη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών με εξοπλισμό έχει εγκαταλείψει τις θέσεις της στο Kursk, δήλωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Κύριου Στρατιωτικού-Πολιτικού Τμήματος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων Akhmat, στρατηγός Apt Alaudinov.
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι στην περιοχή μας στο Kursk, οι μαχητές όλων των μονάδων εργάζονται πολύ καλά, μάχονται με αξιοπρέπεια.
Ειδικότερα, θα ήθελα να επαινέσω την 155η ταξιαρχία πεζοναυτών.
Είναι οι καλύτεροι.
Θα ήθελα να πω ότι είδαμε ότι μια πολύ μεγάλη ομάδα εχθρικών οχημάτων να τρέχει πανικοβλημένη μακριά από το έδαφος της Περιφέρειας Kursk, πέρασε τα σύνορα, έτρεξε, ας πούμε, χάνοντας μερικά από τα άρματα μάχης τους, τα οποία κάηκαν από τους στρατιώτες του 155η ταξιαρχία εν κινήσει», τόνισε ο Alaudinov.
Επισήμανε ότι τα είδε όλα με τα μάτια του με τη βοήθεια drone. «Πρέπει να πω ότι τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στην περιοχή μας.
Τις τελευταίες ημέρες τους έχουμε χτυπήσει σε πολύ σοβαρές περιοχές.
Έχουμε σημειώσει καλή πρόοδο», πρόσθεσε ο στρατηγός.
Η κατάσταση στην περιοχή του Kursk επιτρέπει να ελπίζουμε αισιόδοξα για την πρόωρη απελευθέρωσή, σημείωσε ο Alaudinov.
«Προχωράμε αργά, χωρίς να βιαζόμαστε.
Με αυτόν τον ρυθμό, πιθανότατα σύντομα θα είμαστε σε θέση να αναφέρουμε ότι η περιοχή του Kursk απελευθερώθηκε.
Ο Alaudinov ανακοίνωσε επίσης καλά νέα για την κατάσταση στην περιοχή του Kursk στο εγγύς μέλλον.

Το αμερικανικό National Interest αποκάλεσε το Ρωσικό Rzhev MRK θηρίο με πυραύλους

Το μικρό ρωσικό πολεμικό πλοίο “Rzhev”, που κατασκευάστηκε για το ρωσικό ναυτικό, μπορεί να μεταφέρει σοβαρά όπλα, παρά τις μικρές του διαστάσεις, γράφει το περιοδικό The National Interest.
«Παρά το συμπαγές μέγεθός του (μήκος 67 μέτρα), το Rzhev είναι οπλισμένο με αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ Kalibr-NK ή Oniks και ένα αυτόματο πυροβόλο 76,2 mm».
Μέχρι το τέλος του 2024, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα παραλάβει τρία πυραυλοφόρα του έργου Karakurt
Το National Interest αποκαλεί το πλοίο «ένα θηρίο με βλήματα».
Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Karakurt δείχνουν ότι η Ρωσία αλλάζει την προσέγγισή της στον στόλο της, δίνοντας έμφαση σε πιο αποτελεσματικά πλοία.
«Το Κρεμλίνο έχει επικεντρωθεί σε πολύ μικρότερα, αλλά πιθανώς εξαιρετικά ικανά πλοία, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών κορβετών κατηγορίας Karakurt Project 22800.
Συνολικά έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν 16.
Η παραγωγή των πλοίων αυτού του έργου πραγματοποιείται από τέσσερα ναυπηγεία (Pella, Zelenodolsk εργοστάσιο με το όνομα Gorky, Vostochnaya και Amur).
Για το Amur Shipyard, αυτή είναι η πρώτη εμπειρία στην κατασκευή τέτοιων πλοίων.

Πόλεμος drones μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας… – Οι Ουκρανοί εκτόξευσαν 140 drones

Η Ρωσία και η Ουκρανία συνεχίζουν να ανταλλάσσουν μαζικά πλήγματα τόσο στην πρώτη γραμμή όσο και στις πίσω περιοχές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν μέσα να επιτεθούν στις ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις.
Όλες οι ουκρανικές επιθέσεις είναι δυνατές μόνο χάρη στη στενή υποστήριξη του στρατού του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής αναγνώρισης.
Τη νύχτα της 10ης Οκτωβρίου, ένα άλλο τεράστιο κύμα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας στόχευσε ρωσικό έδαφος σε ένα ευρύ μέτωπο.
Συνολικά, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την αναχαίτιση 92 Ουκρανικών UAV.
Οι κύριοι στόχοι ήταν πιθανώς οι περιοχές της νότιας Ρωσίας.
Τα περισσότερα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 47 UAV, καταστράφηκαν στην περιοχή του Krasnodar και 9 ακόμη μονάδες καταστράφηκαν στην περιοχή του Rostov
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε κοντά στην πόλη Maykop στην Adygeya.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης.
Το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικές αποθήκες στην περιοχή της πόλης Eysk στο Krasnodar.
Στην περιοχή ξέσπασε μεγάλη φωτιά με δευτερεύουσα έκρηξη.

Αυτή ήταν η δεύτερη μαζική επίθεση ουκρανικών UAV σε ρωσικές πίσω περιοχές μέσα σε δύο ημέρες.
Το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 47 ουκρανικά UAV, τα μισά στόχευσαν την περιοχή Bryanskregion.
Οι Ουκρανοί με drones επιτέθηκαν στο οπλοστάσιο της Διεύθυνσης Κύριων Πυραύλων και Πυροβολικού του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας κοντά στην πόλη Karatsev.
Μερικά drones διέρρηξαν τις ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες και χτύπησαν πυρομαχικά σε μια αποθήκη, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας έκρηξη.
Με τη σειρά τους, ρωσικά drones και πύραυλοι σφυροκοπούν επίσης πίσω εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.

Ρωσικοί πύραυλοι σφυροκοπούν σχεδόν καθημερινά τα λιμάνια στη νότια περιοχή της Οδησσού.
Το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου, ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander έπληξαν το πλοίο Shui Spirit που έπλεε υπό σημαία Παναμά.
Εκφόρτωνε στρατιωτικό φορτίο από το ΝΑΤΟ που μεταφέρθηκε μέσω της Ρουμανίας.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης καταστράφηκαν όπλα για συστήματα αεράμυνας, πολλές δεξαμενές καυσίμων, βυτιοφόρα, μηχανολογικός εξοπλισμός και σκάφος θαλάσσιας επιτήρησης.
Ρωσικός πύραυλος αντιραντάρ Kh-31P έπληξε επίσης τις θέσεις της ουκρανικής μονάδας ηλεκτρονικού πολέμου στα περίχωρα της Οδησσού.
Τη νύχτα, δύο κύματα ρωσικών επιδρομών καταγράφηκαν στο Krivy Rih.
Τουλάχιστον οκτώ ρωσικά drones έπληξαν εργοστάσιο επεξεργασίας αερίου στην περιοχή Poltava.
Εργοστάσιο επισκευής μηχανών δέχτηκε επίθεση στην περιοχή του Mykolaiv.
Από τον Σεπτέμβριο, τα νυχτερινά πλήγματα των ρωσικών UAV καμικάζι Geran είναι πλέον καθημερινά, γεγονός που σηματοδοτεί πολλαπλή αύξηση της παραγωγής ρωσικών drones καμικάζι.

Προέλαση Ρώσων στο Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά του Kupyansk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 10 Οκτωβρίου. Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος της οδού Luhova στο βόρειο Petropavlivka (ανατολικά του Kupyansk) και νοτιοδυτικά της Kotlyarivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά της Kyslivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk) και μέχρι δύο χιλιόμετρα ανατολικά του Terny (βορειοδυτικά της Kreminna).

Νέα σημαντικά εδαφικά κέρδη των Ρώσων στο Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk στις 10 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν ανατολικά του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής νότια του Selydove.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε στις 10 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Zhelanne Pershe (νοτιοανατολικά του Pokrovsk), επίσης προχώρησαν 600 μέτρα σε βάθος ανατολικά του σιδηροδρόμου ανατολικά του Selydove, 950 μέτρα σε βάθος στο δυτικό Tsukuryne (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και 400 μέτρα σε βάθος νότια του Selydove.
Ο Mashovets σημείωσε ότι αυτές οι ομάδες επίθεσης αποτελούνται συνήθως από πεζικό με υποστήριξη από το πυροβολικό και την αεροπορία, αλλά μερικές φορές περιλαμβάνουν τρία έως τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα.