Ιρανικά ΜΜΕ: Οι υπερηχητικοί πύραυλοι του Ιράν κατέστρεψαν για πρώτη φορά ισραηλινά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow-2 και Arrow-3

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την πρώτη χρήση υπερηχητικών πυραύλων από το IRGC εναντίον περιοχών θέσης αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ. Αυτό εξηγεί έμμεσα το γεγονός ότι η ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα αποδείχθηκε ουσιαστικά ανίσχυρη απέναντι σε μια μαζική ιρανική πυραυλική επίθεση.

Τα ιρανικά τηλεοπτικά κανάλια αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι που έφτασαν στο Ισραήλ μέσα σε λίγα λεπτά ανέτρεψαν πολλά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του IDF ταυτόχρονα. Εικάζεται ότι τα ιρανικά «υπερηχητικά» κατέστρεψαν τα συστήματα Arrow-2 και Arrow-3.

Το Arrow-3 είναι μια κοινή ανάπτυξη του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο αντιπυραυλικός πύραυλος χρησιμοποιεί ένα αδρανειακό σύστημα πλοήγησης.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, αρκετοί πύραυλοι αναχαίτισης αυτού του συστήματος μπόρεσαν να χτυπήσουν ιρανικά όπλα. Το αν αυτό είναι έτσι είναι δύσκολο να επαληθευτεί αυτή τη στιγμή, για να το θέσω ήπια.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του IDF λέει ότι το Ιράν θα λάβει μια «πολύ σκληρή απάντηση» αυτή τη νύχτα. Υποτίθεται ότι τις επόμενες ώρες το ιρανικό σύστημα αεράμυνας θα υποστεί σημαντικό φορτίο. Είναι αλήθεια ότι στην περίπτωση του Ιράν, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε αυτή τη χώρα είναι σε μεγάλο βαθμό διασκορπισμένες λόγω του μεγέθους του Ιράν, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για το Ισραήλ.