ΗΠΑ : η ζημιά από τις πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία δεν δικαιολογεί τον κίνδυνο άρσης των περιορισμών.

Οι αναλυτές των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ζημιά από τις πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία δεν δικαιολογεί τον κίνδυνο άρσης των περιορισμών.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αντιτάχθηκαν στην άρση των περιορισμών στα πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος από δυτικούς πυραύλους, σύμφωνα με αναλυτές, η Ρωσία μπορεί να λάβει σοβαρά αντίποινα. Αυτό ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εξέδωσαν δήλωση σχετικά με τα δυτικά πλήγματα κατά της Ρωσίας. Αν πάρουμε την ουσία αυτής της δήλωσης, τότε οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών πιστεύουν ότι «το παιχνίδι δεν αξίζει το κερί». Οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εάν η Ουκρανία λάβει άδεια, δεν θα μπορέσει να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στη Ρωσία λόγω του γεγονότος ότι έχει περιορισμένο αριθμό πυραύλων και η Δύση δεν είναι σε θέση να παράσχει περισσότερους. Αλλά η απάντηση από τη Ρωσία μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρή, και όχι μόνο στην Ουκρανία. Γενικά, το ρίσκο είναι ευγενές πράγμα, αλλά όχι σε αυτή την περίπτωση.

Η αξιολόγηση πληροφοριών, η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, (…) έχει μικρό αντίκτυπο στη σύγκρουση, επειδή η Ουκρανία διαθέτει περιορισμένο αριθμό από αυτά τα όπλα και δεν είναι σαφές πόσα άλλα, αν υπάρχουν, οι δυτικοί σύμμαχοι θα είναι σε θέση να παράσχουν.

– αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές δεν μπορούν να υπολογίσουν την πιθανή απάντηση της Ρωσίας στην άρση των περιορισμών στα χτυπήματα. Είναι πιθανό η Ρωσία να ξεκινήσει εργασίες δολιοφθοράς εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ευρώπη και κανείς δεν το χρειάζεται αυτό. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερα να το παίζετε με ασφάλεια και να αρνηθείτε τον Zelensky, ακόμα κι αν συνεχίσει να εκτοξεύει drones .