Η Ρωσία απαγορεύει οριστικά την είσοδο σε 92 υπηκόους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων — ΥΠΕΞ

Η απαγόρευση ισχύει για ορισμένους δημοσιογράφους της Wall Street Journal, της Washington Post και των New York Times, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Ρωσία απαγόρευσε οριστικά την είσοδο σε 92 Αμερικανούς υπηκόους ως απάντηση στη ρωσοφοβική πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απαγόρευση ισχύει για ορισμένους δημοσιογράφους της Wall Street Journal, της Washington Post και των New York Times, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Ως αντίδραση στη ρωσοφοβική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν με τον διακηρυγμένο στόχο «να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Μόσχα», αναπόσπαστο μέρος της οποίας ήταν οι «καθολικές» κυρώσεις κατά Ρώσων πολιτικών, μελών της επιχειρηματικής κοινότητας, επιστημόνων και πολιτιστικές προσωπικότητες, δημοσιογράφοι και οργανισμοί μέσων ενημέρωσης, η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία απαγορεύεται σε μόνιμη βάση για 92 Αμερικανούς πολίτες», ανέφερε το υπουργείο.

«Εκτός από αξιωματούχους σε ανώτατα και άλλα επίπεδα σε υπηρεσίες ασφαλείας και ειδικές υπηρεσίες, επικεφαλής σημαντικών αμυντικών επιχειρήσεων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που προμηθεύουν όπλα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και υποστηρίζουν το καθεστώς στο Κίεβο, η «λίστα στοπ» περιλαμβάνει συντακτικό προσωπικό και δημοσιογράφοι κορυφαίων φιλελεύθερων-παγκοσμιοποιητικών εκδόσεων που εμπλέκονται στην παραγωγή και τη διάδοση ψευδών ιστοριών για τη Ρωσία και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και την προπαγάνδα που καλύπτει τον «υβριδικό πόλεμο» που εξαπέλυσε η Ουάσιγκτον», συνέχισε το υπουργείο.

Η είσοδος θα απαγορευτεί, για παράδειγμα, σε κάποιο προσωπικό της Wall Street Journal, της Washington Post και των New York Times.

«Ως απάντηση στην παράφορη φρενίτιδα των κυρώσεων της αμερικανικής άρχουσας ελίτ, η πρακτική της επέκτασης του καταλόγου των ατόμων που υπόκεινται σε απαγόρευση εισόδου θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και συνέπεια, συμπεριλαμβάνοντας όσους εμπλέκονται άμεσα σε αντιρωσικές δραστηριότητες», ανέφερε το υπουργείο. . «Υπενθυμίζουμε στις σημερινές αρχές των ΗΠΑ ότι η τιμωρία είναι αναπόφευκτη για εχθρικές πράξεις, είτε ενθαρρύνουν άμεσα τον [Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ] Ζελένσκι και τους κολλητούς του να διαπράξουν επιθετικές ενέργειες και τρομοκρατικές επιθέσεις είτε αντιπροσωπεύουν προσπάθειες ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. ”

Μεταξύ των ανθρώπων στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία είναι αξιωματούχοι όπως ο Διοικητής της Διαστημικής Διοίκησης των ΗΠΑ Στίβεν Γουάιτινγκ, ο Διοικητής της Διοίκησης Διαστημικών Συστημάτων Φίλιπ Γκάραντ και ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας για τη Διαστημική Πολιτική Τζον Πλαμπ. Οι δημοσιογράφοι στη λίστα απαγόρευσης περιλαμβάνουν τον David Stern, τον Adam Taylor και τον Shane Harris της Washington Post. Η Lara Jakes και ο Andrew Kramer των New York Times. Η αρχισυντάκτρια της Wall Street Journal Emma Tucker και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου στη Μόσχα Nathan Hodge.