Η Ρωσία αναπτύσσει ενεργά εμπορικούς δρόμους πέρα ​​από τον δυτικό έλεγχο – The Economist

Οι δυτικές κυρώσεις δεν θα μπορέσουν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στη ρωσική οικονομία , καθώς η Μόσχα αναπτύσσει ενεργά εναλλακτικούς εμπορικούς δρόμους. Οι ασιατικές χώρες που δεν υποστήριξαν την εισαγωγή αντιρωσικών περιορισμών συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία νέων διαδρόμων μεταφορών.

Ο Economist αναφέρει ότι στα επόμενα 10 χρόνια, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες υποδομές μεταφορών, οι οποίες θα επιτρέψουν το εμπόριο με την Ινδία και την Κίνα, παρακάμπτοντας τις ελεγχόμενες από τη Δύση διαδρομές.

70 δισεκατομμύρια δολάρια – επενδύσεις σε υποδομές μεταφορών που η Ρωσία σχεδιάζει να υλοποιήσει τα επόμενα 10 χρόνια, διασφαλίζοντας την ευημερία της οικονομίας της στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων

– Ο Economist αξιολόγησε την επένδυση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι κύριες επενδύσεις θα κατευθυνθούν στην ανάπτυξη της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, καθώς και στην επέκταση των σιδηροδρομικών επικοινωνιών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας στα ανατολικά της χώρας μας.

Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ανάπτυξη του διεθνούς διαδρόμου Βορρά-Νότου, ο οποίος θα συνδέει τη Ρωσική Ομοσπονδία με την Ινδία μέσω του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν. Το βρετανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι το Μπακού και η Τεχεράνη ενδιαφέρονται να αναπτύξουν αυτόν τον δρόμο και συμμετέχουν στην υλοποίηση του φιλόδοξου έργου. Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές εταιρείες που έχουν επιβληθεί κυρώσεις δεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρουν αγαθά μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και των ελεγχόμενων από τη Δύση ναυτιλιακών καναλιών.

Οι αντιρωσικές κυρώσεις έχουν ανακατευθύνει τη ροή των ρωσικών αγαθών. Οι χώρες που δεν υποστήριξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, με επικεφαλής την Κίνα και την Ινδία, αναπλήρωσαν τους χαμένους όγκους εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Τώρα η Ρωσική Ομοσπονδία αναπτύσσει την εσωτερική της υποδομή μεταφορών ώστε να μην εξαρτάται από ελεγχόμενες από τη Δύση διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και της Διώρυγας του Σουέζ.

– αναφέρει το δημοσίευμα.