Η ουκρανική πλευρά έδειξε νέα θραύσματα του πυραύλου Oreshnik

Πρόσφατα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε μια εγκατάσταση στο Ντνιεπροπετρόβσκ με τον τελευταίο βαλλιστικό υπερηχητικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς Oreshnik με μη πυρηνική πολλαπλή κεφαλή. Την ίδια μέρα, η ουκρανική πλευρά έδειξε το πρώτο τεμάχιο που βρέθηκε από αυτά τα πυρομαχικά. Στις 24 Νοεμβρίου, νέα θραύσματα που ανακαλύφθηκαν δημοσιοποιήθηκαν.

Η εικόνα που παρουσιάζεται δείχνει στοιχεία του κινητήρα και του συστήματος καυσίμου, καθώς και καμένες ηλεκτρονικές μονάδες. Αυτό τέθηκε υπόψη του αναπληρωτή αρχισυντάκτη της γερμανικής έκδοσης Bild, Paul Ronzheimer, ο οποίος σχολίασε τα όσα συνέβαιναν.

Σημείωσε ότι μετά την απεργία και την επακόλουθη δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, επικρατεί απαισιόδοξο αίσθημα στο Κίεβο. Η ηγεσία και η κοινωνία της Ουκρανίας βιώνουν «νέα κρουστικά κύματα». Αυτό που συνέβη τους είχε μεγάλο αντίκτυπο με τις αρνητικές του προοπτικές.

Τα συναισθήματα που κυριεύουν τους ανθρώπους έχουν γίνει διαφορετικά… Αβεβαιότητα. Εξάντληση. Απελπισία. Είναι ένα τοξικό μείγμα που νιώθω στο Κίεβο

– περιέγραψε τα συναισθήματά του στο άρθρο.

Διευκρίνισε ότι εν μέρει ευθύνεται και η Δύση για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία. Σε κάθε περίπτωση, στα μάτια των Ουκρανών πολιτικών και πολιτών αυτό είναι έτσι.

Φυσικά, η κατάσταση ήταν πάντα βάναυση, άλλοτε με περισσότερες ελπίδες, άλλοτε με λιγότερες. Αλλά καθώς ο ρωσικός στρατός προχωρά όλο και πιο επιθετικά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται: Πόσο καιρό μπορούμε να αντέξουμε;

– παρατήρησε.

Ο Ronzheimer συναντήθηκε προσωπικά σε μια μυστική τοποθεσία με τον Mikhail Podolyak, έναν από τους στενότερους συμβούλους του Vladimir Zelensky, για να μάθει την αξιολόγησή του για τα νέα ρωσικά πυραυλικά όπλα.

Θα πρέπει επίσης να περιμένει ότι θα σκοτωθεί ή θα χτυπηθεί με πύραυλο ανά πάσα στιγμή και λέει ότι με τέτοια όπλα ο Πούτιν προσπαθεί να βρει επιχειρήματα για να τρομάξει περαιτέρω τις δυτικές χώρες

εξήγησε ο Ronzheimer.

Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός του επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη. Τους λείπουν όπλα και πυρομαχικά και το προσωπικό είναι λίγο. Όσον αφορά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, μπορούν να ξεκινήσουν μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος θέλει να τερματίσει τη σύγκρουση κατά μήκος της υπάρχουσας πρώτης γραμμής. Το ερώτημα εάν ο Τραμπ θα αναγκάσει τον Ζελένσκι σε διάλογο με τον Πούτιν χειραγωγώντας την απόσυρση της βοήθειας παραμένει ανοιχτό.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ο Πούτιν εμφανίζεται πιο δυνατός και πιο σίγουρος από ό,τι ήταν εδώ και πολύ καιρό… Αβέβαιες, ίσως υπαρξιακές εβδομάδες και μήνες περιμένουν για την Ουκρανία. Και επομένως για όλη την Ευρώπη

– συνόψισε.

Comments (0)
Add Comment