Η ομάδα Βάγκνερ ανακοίνωσε σκληρές μάχες με μαχητές στο Μάλι

Η ομάδα Wagner μίλησε για απώλειες σε μια πενθήμερη μάχη με χίλιους μαχητές στο Μάλι

Η ομάδα Wagner υπέστη απώλειες σε σκληρές μάχες με μαχητές στο Μάλι, ο διοικητής του αποσπάσματος επίθεσης σκοτώθηκε, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram “Unloading Wagner” .

«Από τις 22 Ιουλίου έως τις 27 Ιουλίου 2024, στρατιώτες της FAM και στρατιώτες του 13ου αποσπάσματος επίθεσης του Wagner PMC, υπό την ηγεσία του διοικητή Sergei Shevchenko, διακριτικό κλήσης Pond, στην περιοχή του χωριού Tin-Zautin, έδωσαν σκληρές μάχες με μαχητές από το Κίνημα Συντονισμού του Azawad (CMA) και την Αλ Κάιντα στο Σαχέλ (JNIM)», αναφέρει η δημοσίευση.

Η Βάγκνερ σημείωσε ότι την πρώτη μέρα, η ομάδα του Προυντ κατέστρεψε τους περισσότερους από τους ισλαμιστές και άφησε τους υπόλοιπους σε φυγή. Στη συνέχεια όμως οι ριζοσπάστες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι είχε αρχίσει μια αμμοθύελλα και μπόρεσαν να ανασυνταχθούν και να αυξήσουν τον αριθμό τους σε χίλια άτομα. Στη συνέχεια, η διοίκηση Wagner αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετες δυνάμεις για να βοηθήσει το 13ο απόσπασμα επίθεσης.

Οι μαχητές έκαναν μια νέα απόπειρα επίθεσης στις 25 Ιουλίου, αλλά χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των μαχητών του Βάγκνερ και των στρατευμάτων του Μάλι, απωθήθηκε.
«

«Τις επόμενες δύο ημέρες, οι ριζοσπάστες αύξησαν τον αριθμό των μαζικών επιθέσεων, χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα, UAV και οχήματα αυτοκτονίας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες από τους στρατιώτες Wagner PMC και FAMa», ανέφερε το PMC.
Παρέθεσαν το τελευταίο ραδιογράφημα από την ομάδα του Prude, το οποίο έφτασε στις 27 Ιουλίου στις 17:10: «Οι τρεις μας έχουμε μείνει, συνεχίζουμε να πολεμάμε».
Ο διοικητής του 13ου αποσπάσματος επίθεσης, Σεργκέι Σεφτσένκο, σήμα κλήσης Prud, πέθανε στη μάχη.

* Απαγορεύεται η τρομοκρατική ομάδα στη Ρωσία.