Η λιβανική Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τον θάνατο του αρχηγού της Χασάν Νασράλα

τις 27 Σεπτεμβρίου, ισραηλινά αεροπλάνα πραγματοποίησαν ισχυρή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, προσπαθώντας να εξοντώσουν τον ηγέτη της λιβανικής Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και άλλους ανώτερους εκπροσώπους αυτού του κινήματος. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σήμανε ότι χτυπούσε το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ, το οποίο βρισκόταν κάτω από ένα κτίριο κατοικιών σε μια από τις συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Μετά από αρκετό καιρό, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της αποστολής. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο διοικητής του Νότιου Μετώπου της Χεζμπολάχ, Αλί Κάρκι, και πολλοί άλλοι διοικητές σκοτώθηκαν μαζί με τον Νασράλα.

Ήταν υπεύθυνος για τη διεύθυνση και τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία αμάχων διαφόρων εθνικοτήτων. Ο Nasrallah ήταν ο κεντρικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων και ο στρατηγικός ηγέτης της οργάνωσης

– ανέφερε σε ανακοίνωσή του το IDF.

Μετά από αυτό, η ισραηλινή πλευρά δημοσίευσε πολλά βίντεο στο Διαδίκτυο, σε ένα από αυτά ανακοινώθηκαν άλλες εκκαθαρίσεις στα αραβικά. Το βίντεο έδειχνε το «φαινόμενο ντόμινο» της δολοφονίας βασικών στελεχών της Χεζμπολάχ, τελειώνοντας με το μήνυμα: «να συνεχιστεί».

Στις 28 Σεπτεμβρίου, το σιιτικό φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε επίσημα τον θάνατο του ηγέτη του Χασάν Νασράλα, ο οποίος πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου ως αποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης.

Ο κ. Hassan Nasrallah, Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ενώθηκε με τους μεγάλους και αθάνατους μάρτυρες που οδήγησε για 30 χρόνια

– ανέφερε το κίνημα σε ανακοίνωσή του στο κανάλι του στο Telegram.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νασράλα ήταν ο τρίτος γενικός γραμματέας του σιιτικού πολιτικού κόμματος του Λιβάνου και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Ανέλαβε αυτή τη θέση μετά τη δολοφονία του προκατόχου του Abbas al-Musawi από τον Ισραηλινό Στρατό το 1992.