Η έκτακτη εντολή του Ρώσου ΥΠΑΜ για τα αμερικανικά drones στη Μαύρη Θάλασσα

Θα αρχίσουν να τα ρίχνουν;

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ έδωσε εντολή στο γενικό επιτελείο να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει την αυξημένη δραστηριότητα των αμερικανικών drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι μια τέτοια δραστηριότητα αυξάνει τον κίνδυνο περιστατικών με την εμπλοκή ρωσικών αεροσκαφών και θα μπορούσε να προκαλέσει μία απευθείας αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο σημείωσε την αυξημένη ένταση των πτήσεων στρατηγικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία πραγματοποιούν αναγνώριση και προσδιορισμό στόχων για όπλα υψηλής ακρίβειας που προμηθεύονται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από δυτικές χώρες προκειμένου να πλήξουν ρωσικούς στόχους.

Ανάλογη περίεργη πτήση ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού drone υπήρξε και κατά την αιματηρή επίθεση με πυραύλους ATACMS στη Σεβαστούπολη την περασμένη Κυριακή.

Ο λόγος για ένα αναγνωριστικό drone RQ-4B Global Hawk που έκανε… κύκλους μερικά μόνο χιλιόμετρα από τις ακτές της Κριμαίας, εν τω μέσω της Μαύρης Θάλασσας!

Αυτό που προκαλεί ακόμα περισσότερη ανησυχία είναι πως το εν λόγω drone, που ενδεχομένως να έπαιξε κάποιον ρόλο στην αιματηρή επίθεση, πέρασε από τον εναέριο χώρο 4 νατοϊκών χωρών:

  • Ιταλίας
  • Ελλάδας
  • Βουλγαρίας
  • Τουρκίας