Με επιθετική κλιμάκωση που μπορεί να οδηγήσει τον πλανήτη ακόμα και στα πρόθυρα ενός παγκοσμίου πολέμου απειλεί τη Ρωσία η Δύση, καθώς, όπως αποκάλυψε Αμερικανός βουλευτής Michael McCaul είναι πλέον θέμα χρόνου οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει επιθέσεις βαθιά εντός ρωσικού εδάφους με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.
Μάλιστα, ο βουλευτής αναμένει η πρωτοβουλία θα επισφραγιστεί κι επίσημα κατά την επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Joe Biden και του βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer.
Τις σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού βουλευτή μετέφερε η δημοσιογράφος του Axios, Juliegrace Brufke, μέσω ανάρτησής της στο κοινωνικό δίκτυο X.
House Foreign Affairs Chairman Michael McCaul said “I talked to Blinken two days ago, and he is traveling with his counterpart from the UK to Kyiv to basically tell them that they will allow them [to hit Russia with ATACMS]” during an interview with me at #TribFest24 on Friday. https://t.co/ZBjzXOG4IE
— Juliegrace Brufke (@juliegraceb) September 10, 2024
Ειδικότερα, ο McCaul σημείωσε ότι η άδεια αυτή θα μπορούσε να δοθεί μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, στο Κίεβο, όπου θα συζητήσει το ζήτημα με τον Βρετανό ομόλογό του.
Όπως δήλωσε ο βουλευτής, είχε προσωπική συνομιλία με τον Μπλίνκεν πριν από δύο ημέρες.
«Ο Blinken πηγαίνει με τον Βρετανό ομόλογό του στο Κίεβο, για να τους ενημερώσει ουσιαστικά ότι θα τους επιτραπεί να χτυπήσουν τη Ρωσία», αποκάλυψε ο McCaul.
Παράλληλα, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συνεχίζουν να επιμένουν ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων βαθιά εντός της Ρωσίας.
Ωστόσο, ο πρόεδρος Joe Biden σκοπεύει να επισημοποιήσει τη στρατηγική … ολέθρου κατά την προσεχή συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Keir Starmer.
Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα η εφημερίδα Politico αποκάλυψε ότι η ηγεσία του Κιέβου σκοπεύει να παρουσιάσει στον Λευκό Οίκο έναν κατάλογο στόχων στο ρωσικό έδαφος, που θα μπορούσαν να πληγούν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με δυτικά όπλα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η λίστα αυτή αποτελεί την τελευταία προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πείσει την αμερικανική ηγεσία να άρει τους περιορισμούς στις επιθέσεις εντός Ρωσίας.
Πατούν το κουμπί Biden και Starmer – H συνάντηση που θα κρίνει τα χτυπήματα στη Ρωσία με δυτικά όπλα
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επιμένουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν χτυπήματα από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βαθιά στη Ρωσία με δυτικό οπλισμό που έχουν παράσχει στο καθεστώς Zelensky.
Ωστόσο, ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden σκοπεύει να συζητήσει εκτενώς αυτό το θέμα σε μια προσεχή συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Βρετανό πρωθυπουργό Keir Starmer.
Όπως έγραψε νωρίτερα το KP.RU, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν ακόμη επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow για να επιτεθεί στη Ρωσία λόγω της θέσης των ΗΠΑ επί του ζητήματος, όπως μετέδωσαν σχετικά οι Times, επικαλούμενοι πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.
Προφανώς, αυτός είναι ο λόγος που ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Keir Starmer το συντομότερο δυνατό.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Jackson Hinkle πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον φοβάται μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση με τη Ρωσία.
Γι’ αυτό οι ΗΠΑ δεν δίνουν άδεια για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.
Άμεση η απάντηση του Putin: Οι ΗΠΑ στήνουν πολεμική παγίδα στη Ρωσία, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα
Νωρίτερα, σχολιάζοντας τα επικίνδυνα παιχνίδια του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin υπογράμμισε την ανάγκη η Μόσχα να είναι έτοιμη να αποκρούσει πιθανή στρατιωτική επιθετικότητα από οποιαδήποτε κατεύθυνση, καθώς όπως τόνισε οι ΗΠΑ πυκνώνουν τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Σε σύντομες δηλώσεις που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, παρουσιάστηκαν τα κύρια σημεία των δηλώσεων του αρχηγού του Κρεμλίνου.
Η Ουάσινγκτον, με τις επιθετικές της ενέργειες, επιδιώκει την επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής, τόνισε ο Putin, «καταστρέφοντας την αρχιτεκτονική ασφαλείας και την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».
«Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ προκαλούν μια κούρσα εξοπλισμών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των Ευρωπαίων και Ασιατών συμμάχων τους», ανέφερε με νόημα.
Οι ΗΠΑ στοχεύουν να προκαλέσουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία, αυξάνοντας τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα.
«Με πρόσχημα την υποτιθέμενη ρωσική απειλή και την ανάγκη περιορισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, στον Αρκτικό και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Οι ΗΠΑ εργάζονται ήδη για τη μεταφορά και την ανάπτυξη προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενώ δηλώνουν ανοιχτά τα σχέδιά τους να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς σε «προκεχωρημένες ζώνες», κατέληξε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Ρωσία και Κίνα αντεπιτίθενται έργω και όχι λόγω – Τρόμος στη Δύση για Ocean 2024
Την ίδια στιγμή, τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στη μετασοβιετική εποχή υπό την κωδική ονομασία «Ocean 2024», με το βλέμμα πάντα στις ΗΠΑ, εκκίνησαν σήμερα Τρίτη 10/9 Ρώσοι και Κινέζοι…
Όπως μάλιστα ανέφερε η Μόσχα, τα γυμνάσια θα εκτείνονται από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ειρηνικό και θα διεξάγονται υπό το βλέμμα του προέδρου Vladimir Putin από το κέντρο επιχειρήσεων του Κρεμλίνου.
Σε αυτό το πλαίσιο, o Ρώσος πρόεδρος σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην προσπαθούν να υπερισχύσουν της Μόσχας στην Ασία, καθώς ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία ξεκινούσαν κοινά ναυτικά γυμνάσια, τα μεγαλύτερα στη μετασοβιετική εποχή.
Σύμφωνα με το Tass, τα γυμνάσια θα ενσωματώσουν διδάγματα που αντλήθηκαν από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με φιλικά κράτη», δήλωσε σε στρατιωτικούς αξιωματούχους σε τηλεοπτικές δηλώσεις κατά την έναρξη των γυμνασίων.
«Σήμερα, στο πλαίσιο των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων στον κόσμο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να διατηρήσουν την παγκόσμια στρατιωτική και πολιτική κυριαρχία τους με κάθε κόστος».