H Kίνα «πλαγιοκοπεί» την Ιαπωνία: «Μπαίνει» στην Ιαπωνική Θάλασσα από τα δυτικά μετά από συμφωνία με Ρωσία & Β.Κορέα!

Το Πεκίνο, η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ συμφώνησαν να αφήσουν τα κινεζικά πλοία να περάσουν μέσω του ποταμού Tumen που ρέει μέσω της Κίνας, της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας στη δυτική Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Πριν από σήμερα, τα κινεζικά πλοία μπορούσαν να ταξιδέψουν μόνο μέχρι το χωριό Fanchuan στον ποταμό και δεν μπορούσαν να φτάσουν στη θάλασσα.

Η νέα συμφωνία θα επέτρεπε στα κινεζικά πλοία να περάσουν τα τελευταία 15 χιλιόμετρα του ταξιδιού εάν η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δηλώσουν ότι είναι εντάξει.

Γίνεται λόγος ότι η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να ναυπηγήσουν 100 πολεμικά πλοία για το ρωσικό ναυτικό στα κινεζικά ναυπηγεία, επειδή η Ρωσία δεν έχει αρκετά ναυπηγεία για να κατασκευάσει γρήγορα τόσα πολλά πλοία.

Τα πλοία είναι πολύ σημαντικά για το ρωσικό ναυτικό για να μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του στη Βόρεια Θάλασσα και στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η συμφωνία θα επικεντρωθεί μόνο σε κανονικά πλοία, επειδή τα ρωσικά ναυπηγεία μπορούν ακόμα να κατασκευάζουν υποβρύχια όπως έκαναν στο παρελθόν. Αλλά όταν πρόκειται για κανονικά πλοία, μπορούν να ναυπηγήσουν μόνο ένα μικρό κλάσμα από όσα μπορούσαν στο παρελθόν.

Η Κίνα θέλει να χρησιμοποιήσει τον ποταμό Tumen για να φτάσει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μέρη για την ασφαλή εκτόξευση ισχυρών πυρηνικών πυραύλων.

Αυτό είναι όπως όταν μια ομάδα υποβρυχίων από μια χώρα που ονομάζεται Σοβιετική Ένωση θα κρυβόταν σε μια ειδική περιοχή για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν τους πυραύλους τους χωρίς να βρεθούν από μια άλλη ομάδα που ονομάζεται ΝΑΤΟ.

Η Κίνα θέλει να μπορεί εύκολα να απειλήσει τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία χωρίς να χρειάζεται να κρατήσει όλα τα στρατιωτικά πλοία και τα υποβρύχια τους σε ένα μέρος. Θέλουν επίσης να δυσκολέψουν τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να υπερασπιστούν τον εαυτό τους διασπώντας τις αεροπορικές τους δυνάμεις.

Η πρόσβαση στη Θάλασσα της Ιαπωνίας επιτρέπει στην Κίνα να επιτεθεί από διαφορετικές κατευθύνσεις από ξηρά και θάλασσα, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους εχθρούς τους να ελέγχουν την περιοχή με το ναυτικό τους.

Βοηθά επίσης τη Βόρεια Κορέα να προγραμματίσει καλύτερα και να συνεργαστεί πιο εύκολα με τον στρατό της. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να αμυνθούν από επιθέσεις από άλλες χώρες, όπως η Αμερική, και επίσης να μπλοκάρουν τις αποστολές προμηθειών. Αυτή η στρατηγική χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στον πόλεμο της Κορέας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μεταβαίνει στη Βόρεια Κορέα την Τρίτη και την Τετάρτη για να ολοκληρώσει μια μεγάλη συμφωνία.

Ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται στην Πιονγκγιάνγκ και θα υπογράψει πολύ σημαντικές συμφωνίες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πάει κάπου με τους φίλους του Σεργκέι Λαβρόφ και Αντρέι Μπελαούσοφ.

Η ομάδα των ανθρώπων που θα πάει θα έχει δύο βοηθούς που είναι σαν δεύτεροι υπεύθυνοι, και τον υπεύθυνο της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας.