Φρικτός θάνατος Ισραηλινού στρατιώτη σε φυλάκιο πόλης της Δυτικής Όχθης: Τον έλιωσε βυτιοφόρο!

Παλαιστίνιος είχε μεταμφιεστεί σε οδηγό φορτηγού και χρησιμοποίησε το όχημα για να συντρίψει το φυλάκιο

Ο στρατιώτης ονομάζονταν Γκέρι Γκίντεον Χανγκάλ, ήταν 24 ετών και υπηρετούσε ως λοχίας στην IDF.

Ανήκε στο 90ό Τάγμα Πεζικού της 900ής Ταξιαρχίας «Κφιρ» που έχει έδρα στην πόλη Νοφ Χαγκαλίλ.

“Όπως οι συνομήλικοί του, ο Γκίντεον έβλεπε τη στρατιωτική του υπηρεσία ως αποστολή. Αγαπούσε τον στρατό, ήταν περήφανος για τη στολή του, συνέβαλε τα μέγιστα στην ασφάλεια του Ισραήλ και οι διοικητές του είδαν σε αυτόν τη δυνατότητα για μια συνεχή στρατιωτική σταδιοδρομία. να σκύψουμε το κεφάλι και να συμμετάσχουμε στη θλίψη της οικογένειάς του και των αγαπημένων του προσώπων.

Ο τρομοκράτης, που ταυτοποιήθηκε ως ο 58χρονος Hayil Dhaifallah, οδήγησε ένα βυτιοφόρο με παλαιστινιακές πινακίδες κυκλοφορίας και επιτάχυνε προς μια μονάδα IDF που συμμετείχε σε επιχειρησιακή αποστολή στη διασταύρωση. Προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου, τραυματίζοντας σοβαρά τον Χάνγκαλ. Στρατιώτες στο σημείο, μαζί με έναν ένοπλο πολίτη, απάντησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη, κάτοικο του παλαιστινιακού χωριού Ραφάτ κοντά στη Ραμάλα.

Στις 9:53 π.μ., οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης Magen David Adom (MDA) έλαβαν αναφορά ότι ένα φορτηγό υγραερίου χτύπησε έναν πεζό κοντά στο Asaf Junction. Γιατροί και παραϊατρικοί έφτασαν και περιέθαλψαν τον βαριά τραυματισμένο στρατιώτη που διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγο αργότερα.

Ο παραϊατρός του MDA Bosmat Lubiner περιέγραψε τη σκηνή, λέγοντας: “Φτάσαμε γρήγορα και είδαμε ένα βυτιοφόρο υγραερίου που συγκρούστηκε με μια στάση λεωφορείου. Σε κοντινή απόσταση, ένας νεαρός άνδρας γύρω στα 20 βρισκόταν αναίσθητος με πολλαπλά τραύματα.”

Στο σημείο κλήθηκαν πυροσβέστες για να ελέγξουν το βυτιοφόρο για πιθανές εκρηκτικές ύλες και να απομονώσουν το όχημα, το οποίο μετέφερε επικίνδυνα υλικά. Οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο το φορτηγό να ήταν στημένο με εκρηκτικά.