Φωτιά σε βαγόνι του ΗΣΑΠ: «Δεν έγινε αναγγελία από τα μεγάφωνα, ανοίξαμε μόνοι μας τις πόρτες» λέει επιβάτης (vid)

Οι επιβάτες βγήκαν έξω και κατέβηκαν στον χώρο δίπλα στις γραμμές του τρένου και σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ομαλά διεξάγεται από τις 18:00 και μετά η κυκλοφορία στο σύνολο της Γραμμής 1 του ΗΣΑΠ από τον Πειραιά μέχρι και την Κηφισιά. Νωρίτερα προκλήθηκε αναστάτωση για επιβάτες του Ηλεκτρικού καθώς συρμός στον οποίο επέβαιναν σταμάτησε ξαφνικά λόγω φωτιάς.

Εντός των βαγονιών του συρμού δεν υπήρξε φλόγα, αλλά ο καπνός ήταν αρκετός ώστε να πανικοβληθούν οι επιβάτες, οι οποίοι άνοιξαν μόνοι τους με τον μοχλό έκτακτης ανάγκης την πόρτα και εξήλθαν του συρμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε άμεσα τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό.

Από την άλλη, επιβάτες καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε καμία βοήθεια από τους υπευθύνους του ΗΣΑΠ, μόνοι τους άνοιξαν τις πόρτες και κανείς δεν τους καθοδήγησε για το πού θα πάνε μετά την εκκένωση του συρμού.

Μάλιστα, στο MEGA και στο Live News μίλησε ένας από τους επιβάτες.

 

Σύμφωνα με τον κ. Παντελή «περίπου στις 4.30 σταμάτησε ο συρμός μετά την Νερατζιώτισσα και πριν την Ειρήνη. Είδαμε μετά από λίγη ώρα από τα παράθυρα κάποιους να περπατάνε προς τον σταθμό της Ειρήνης. Ρωτήσαμε τι έχει συμβεί και μας είπαν ότι έχει πάρει φωτιά ένα βαγόνι πίσω. Τότε αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πώς θα βγούμε, γιατί μέχρι τότε δεν μας είχε πει κάποιος κάτι. Κάποιοι επιβάτες μας είπαν να ανοίξουμε εμείς τις πόρτες, γιατί δεν ανοίγουν αυτόματα».

Και συμπλήρωσε: «Μετά ήρθε η σταθμάρχης και μας είπε ότι ο σταθμός κλείνει και στην άνοδο και στην κάθοδο. Κατόπιν ήρθε ένα τρένο από τη ανάποδη πλευρά και πήρε κόσμο προς Πειραιά».

Όπως ανέφερε ο επιβάτης στο βαγόνι που ήταν δεν ακούστηκε από τα μεγάφωνα καμία οδηγία και δεν έγινε καμία αναγγελία.

ΗΣΑΠ