Financial Times: Ρεκόρ κερδών 52 δις για τις αμυντικές βιομηχανίες λόγω Ουκρανίας & Γάζας!

«Βάστα Ζελένσκι, μην κάνεις πίσω Νετανιάχου» και το πάρτι κερδών για τις αμυντικές βιομηχανίες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη συνεχίζεται με ξέφρενο ρυθμό! Τα δισεκατομμύρια κερδών πολλαπλασιάζονται μαζί με τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στο ουκρανικό μέτωπο και στη Γάζα.


 

Οι Financial Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι «οι μεγαλύτερες εταιρείες αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο θα έχουν ρεκόρ κερδών τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς επωφελούνται από την αύξηση των κρατικών παραγγελιών για νέα όπλα εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων.

Οι κορυφαίοι 15 εργολάβοι στον τομέα της άμυνας θα έχουν κέρδη ύψους 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2026, σύμφωνα με ανάλυση της Vertical Research Partners για τους Financial Times — σχεδόν διπλάσια των ταμειακών ροών τους στο τέλος του 2021.

Πέντε κορυφαίοι εργολάβοι άμυνας στις ΗΠΑ προβλέπεται να έχουν κέρδη 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2026, υπερδιπλάσιο από το ποσό το 2021. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν την Boeing.…

Στην Ευρώπη, οι πρωταθλητές BAE Systems, Rheinmetall και η Σουηδική Saab, που έχουν επωφεληθεί από νέα συμβόλαια για πυρομαχικά και πυραύλους, αναμένεται να δουν τη αύξηση άνω του 40%.

Ο κλάδος επωφελείται από την απότομη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών καθώς οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και την Ασία».

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία είναι η μόνο που δεν κερδίζει, όχι όμως λόγω «αντιπολεμικής άποψης» της κυβέρνησης αλλά λόγω των εμμονών της να δώσει τα πάντα σε ιδιώτες εκτός συνόρων. Η περίπτωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων είναι ενδεικτική.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Financial Times