Καζάνι που βράζει είναι η Αγγλία μετά την αποτρόπαια δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών από έναν έγχρωμο 17χρονο από την Ρουάντα με την χιλιάδες πολιτών να βρίσκονται σε καθεστώς εξέγερσης κατά της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας και την αστυνομία να δέχεται τη μήνη των πολιτών με 40 τραυματίες αστυνομικούς.
Χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί για αγρυπνία στη μνήμη των τριών κοριτσιών που σφαγιάστηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι από 17χρονο που η ίδια η αστυνομία προσπαθούσε να μην αναφέρει τα στοιχεία του, το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ βρίσκονταν σε μάθημα χορού.
Οι ταραχές ακολούθησαν αυτή την φρενήρη επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ τη Δευτέρα σε ένα κλαμπ διακοπών με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ.
Κατά την επίθεση η Άλις Ντασίλβα Αγκουϊάρ, εννέα ετών, η Μπέμπε Κινγκ, έξι ετών, και η Έλσι Ντοτ Στάνκομπ, επτά ετών, μαχαιρώθηκαν θανάσιμα σε ένα καμπ διακοπών με θέμα την Τέιλορ Σουΐφτ.
Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από τέμενος της πόλης και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με τούβλα, πέτρες, ξύλα και άλλα υλικά, προκάλεσαν σημαντικές φθορές σε περιουσίες και έβαλαν φωτιά σε αστυνομικό περιπολικό ξεσπώντας για την γκετοποίηση της πόλης τους.
Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, συνολικά 39 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ 27 εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ενώ η πόλη θρηνεί τον χαμό τουλάχιστον τριών μικρών κοριτσιών, ενώ ακόμα πέντε παιδιά και δύο ενήλικοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο 17χρονος, με καταγωγή από τη Ρουάντα, έχει γεννηθεί στο Κάρντιφ και πολίτες αναφέρουν ότι είναι ακόμα μια απόδειξη της αποτυχίας της πολυπολιτισμικότητας στην πραγματική ζωή.
Οι γονείς του κατάγονται από τη Ρουάντα και η αστυνομία μιλά (πάλι για τέτοιες περιπτώσεις) ότι μπορεί να είχε ψυχολογικά προβλήματα.
Ο πρωθυπουργός σερ Κιρ Στάρμερ, που είχε επισκεφθεί νωρίτερα το Σάουθπορτ, αποδοκιμάστηκε από εκατοντάδες πολίτες που άρχισαν να φωνάζουν μόλις τον είδαν: «Θα ορθώσετε ανάστημα για τα παιδιά μας;» αλλά ο νέος πρωθυπουργός της Γηραιάς Αλβιώνας δεσμεύτηκε ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια θα έρθουν αντιμέτωποι με την πλήρη ισχύ του νόμου κάτι που για τους Άγγλους θεωρήθηκε ότι δεν πρόκειται να δει τις ρίζες του προβλήματος.
Ο Στάρμερ κατέθεσε ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια ανάμεσα στις άλλες πολυάριθμες ανθοδέσμες που είχαν αφήσει κάτοικοι στο σημείο αυτό.
«Ήρθα εδώ για να εκφράσω τον σεβασμό μου στα θύματα και τις οικογένειες που βιώνουν σκληρό πόνο και θλίψη που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να φανταστούν – δεν μπορώ να φανταστώ, ως πατέρας ο ίδιος».