Ευρωεκλογές – Σλοβακία: Ποιοι είναι οι νέοι ευρωβουλευτές της

Έγινε γνωστή η σύνθεση των ευρωβουλευτών της Σλοβακίας

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα επισήμως ανακοινωθεί, οι Σλοβάκοι γνωρίζουν ήδη τα ονόματα των νέων Ευρωβουλευτών τους.

Το κόμμα Προοδευτική Σλοβακία συνεχίζει με τους Μάρτιν Χοϊσίκ και Μίχαλ Βιεζίκ, ενώ θα τους πλαισιώσουν ο πρώην πρωθυπουργός Λούντοβιτ Όντορ, η διπλωμάτης Λουμπίτσα Καρβάσοβα, και οι δημοσιογράφοι Βερόνικα Τσίφροβα Οστριχονόβα και Λουτσία Γιάρ.

Από το Smer, το κυβερνών κόμμα, οι νέοι Ευρωβουλευτές περιλαμβάνουν τον Έρικ Καλίνιακ, κύριο σύμβουλο του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, την Τζούντιτα Λάσακοβα, πρώην βοηθό του Μίροσλαβ Ράντατσοφσκι, και τον πολιτικό επιστήμονα και αυτοαποκαλούμενο φιλορώσο μαρξιστή βουλευτή Λούμπος Μπλάχα. Οι Μόνικα Μπενόβα και Καταρίνα Ροθ Νεβεδαλόβα παραμένουν στην Ευρωβουλή.

Το Republika, το δεξιό κόμμα, επιστρέφει με τον Μίλαν Ούχρικ και θα πλαισιωθεί από τον Μίλαν Μαζούρεκ, που το 2019 καταδικάστηκε για ρατσιστικές δηλώσεις κατά του ρωμαϊκού πληθυσμού.

Το Hlas-SD, το κόμμα της κυβερνητικής συμμαχίας, θα έχει έναν μόνο Ευρωβουλευτή, τον Μπράνισλαβ Όντρουš, κρατικό γραμματέα στο υπουργείο εργασίας της Σλοβακίας.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα θα εκπροσωπείται από την Μίριαμ Λέξμαν, που διατηρεί τη θέση της.