Επί το έργον η Πολεμική Αεροπορία – Επιχείρηση διάσωσης με Super Puma στη Δονούσα

Με Super Puma η επιχείρηση διάσωσης στο φορτηγό πλοίο NESREENA – Επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας με το ελικόπτερο για τη διάσωση 22χρονου πολυτραυματία από το καράβι

 

Αποστολή για τη διάσωση ενός 22χρονου πολυτραυματία από φορτηγό πλοίο, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

Πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή περίπου 10 ναυτικά μίλια ανατολικά της Δονούσας, έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία.

Το ελικόπτερο παρέλαβε τον τραυματία από το φορτηγό πλοίο «NESREENA» και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο της Σύρου. Εκεί, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού.

Ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

«Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτέλεσε, χθες, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, αποστολή διάσωσης (MEDEVAC) ενός πολυτραυματία από το φορτηγό πλοίο “NESREENA”, δέκα ναυτικά μίλια ανατολικά της Δονούσας και τον μετέφερε στον Κρατικό Αερολιμένα Σύρου».

Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένας 22χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Λίβανου) μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) ενός δεξαμενόπλοιου (Δ/Ξ), το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 7,6 ν.μ. ανατολικά της Δονούσας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον 22χρονο και τον μετέφερε στον αερολιμένα της Σύρου. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου».

Πηγή: https://www.in.gr/

Comments (0)
Add Comment