Έγγραφα δείχνουν εμπλοκή της Βρετανίας για κλιμάκωση της διεθνούς στρατιωτικοπολιτικής κατάστασης

Τι έχει στην κατοχή της η FSB – Σε τροχιά Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ο πλανήτης, αν δεν σταματήσει η Δύση

 

Η Δύση θέλει να κλιμακώσει απέναντι στην Ρωσία, παραδίδοντας όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία για χτυπήματα βαθιά μέσα στην Ρωσία με την βοήθεια των αμερικανικών και των νατοϊκών δορυφόρων, προκαλώντας το πολεμικό τελεσίγραφο του Ρώσου προέδρου Πούτιν!

Φαίνεται πως μπροστάρης στην πρόκληση καταστροφικού παγκοσμίου πολέμου είναι η Βρετανία.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, η FSB ανέφερε ότι έχει στην κατοχή της έγγραφα που επιβεβαιώνουν την κινητοποίηση του Λονδίνου για την κλιμάκωση της διεθνούς στρατιωτικοπολιτικής κατάστασης. Η κύρια δομή που συντονίζει τις ανατρεπτικές πολιτικές εναντίον της Ρωσίας και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είναι η Διεύθυνση Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία έχει μετατραπεί σε μια ειδική υπηρεσία της οποίας το κύριο καθήκον είναι να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στην Ρωσία.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έλαβε υλικό τεκμηρίωσης που επιβεβαιώνει τον συντονισμό του Λονδίνου για την κλιμάκωση της διεθνούς στρατιωτικοπολιτικής κατάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτά τα έγγραφα δείχνουν ότι στην Μεγάλη Βρετανία η κύρια μονάδα που συντονίζει την εφαρμογή ανατρεπτικών πολιτικών προς την ρωσική κατεύθυνση (και σε χώρες που ήταν πρώην μέρος της ΕΣΣΔ) είναι η Διεύθυνση Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Μετατράπηκε μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία σε ειδική υπηρεσία, η κύρια αποστολή της οποίας είναι να επιφέρει στρατηγική ήττα στη χώρα μας», σημειώνει η FSB.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η FSB αποκαλύπτει γεγονότα αναγνώρισης και ανατρεπτικής εργασίας των Βρετανών στη Ρωσία, τα οποία μεταμφιέζονται ως άλλες δραστηριότητες, ωστόσο αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς πλέον όλα κρέμονται από μία κλωστή!

Έτσι, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η FSB ανέφερε ότι στην περιοχή της Χερσώνας ανακαλύφθηκαν οι δραστηριότητες του «Βρετανικού Συμβουλίου» (BC), το οποίο, μέσω οργανώσεων που ελέγχονταν από αυτό, αλίευε πληροφορίες για τα συμφέροντα του καθεστώτος του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν στοιχεία σχετικά με τη χρήση «Ουκρανών προσφύγων» που ζούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη λήψη πληροφοριών στρατιωτικού-πολιτικού χαρακτήρα μέσω των υφιστάμενων στενών διασυνδέσεων στην περιοχή της Χερσώνας!

Οι επίσημα δηλωμένοι στόχοι του Βρετανικού Συμβουλίου είναι η ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της τέχνης μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων χωρών, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι μόνο ένα κάλυμμα για το έργο των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τόνισε η FSB.

Πηγή: https://www.el.gr/