Έμμεση υποβάθμιση της εθνικής επετείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης η οποία εγείρει σοβαρά ερωτηματικά – Τι έπεται;

Ομαδικό ηλεκτρονικό μήνυμα εστάλη προς τους υπαλλήλους του υπουργείου ανάπτυξης: Δεν θα τιμηθεί η 28η Οκτωμβρίου «μαζικά» αλλά κατά οργανική μονάδα

Η εφημερίδα «Εστία» αποκαλύπτει ένα ομαδικό ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους υπαλλήλους Ανάπτυξης σχετικό με τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και κάνει λόγο για μεθόδευση κατάργησης των εορτασμών.

Συγκεκριμένα με σχετικό σημείωμα οι υπάλληλοι του υπουργείου καλούνται να μην τιμήσουν την επέτειο «μαζικώς», αλλά να κλειστούν στα γραφεία τους και να «εορτάσουν» ανά «οργανική μονάδα»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης απηύθυνε μεν μήνυμα επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου (αν και επιμελώς απέφυγε να αναφερθεί στους πρωταγωνιστές του έπους του ’40), όμως στον κρατικό μηχανισμό, στα υπουργεία, μεθοδεύεται η κατάργησις των εορτασμών.

Και το πρώτο βήμα έγινε στο Υπουργείο Αναπτύξεως, όπου με έγγραφο της Υπηρεσιακής Γραμματέως ενημερώνονται οι διευθύνσεις, ότι ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου «δεν θα πραγματοποιηθεί μαζικά» αλλά σε επίπεδο «οργανικής μονάδος»!

Δηλαδή, οι υπάλληλοι ανά διεύθυνση θα κλειστούν στα γραφεία τους και υποτίθεται θα κάνουν κάτι που να παραπέμπει σε εορτασμό. Προφανώς κάποιοι θα ενοχληθούν αν οι υπάλληλοι του υπουργείου συγκεντρωθούν σε κάποια αίθουσα και τιμήσουν από κοινού την επέτειο. Γιατί άραγε; Ποιοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να ακουσθούν τα πατριωτικά μηνύματα που επιβάλλει η επέτειος; Διότι πίσω από κλειστές πόρτες, ο,τι και να λεχθεί, ο,τι και να ακουσθεί, μικρή σημασία έχει. Πέρα δε από αυτό, ποιος θα ελέγξει αν πράγματι εορτάσθηκε η επέτειος ανά διεύθυνση και δεν έσπευσαν οι υπάλληλοι να αναχωρήσουν εκμεταλλευόμενοι τις «κλειστές πόρτες»;

Το σχετικό μήνυμα που εστάλη στις υπηρεσίες του υπουργείου του οποίου προίσταται ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι το ακόλουθο:

«Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Σας ενημερώνουμε ότι ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί μαζικά αλλά σε επίπεδο οργανικής μονάδας Διεύθυνσης.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες των προισταμένων ούτως ώστε να αποδοθεί φόρος τιμής στην εθνική επέτειο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.

Μετά το τελετουργικό οι υπάλληλοι δύνανται να αποχωρήσουν στις 13:30 με την σήμανση της κάρτας τους.

Εκ μέρους της Υπηρεσιακής Γραμματέως,
Γραφείο Υπηρεσιακής Γραμματέως»

Ο υπουργός Αναπτύξεως κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έχει προιστορία ως μέλος της ΚΝΕ. Εκεί προφανώς εδιδάχθη την τακτική της λεγομένης «σαλαμοποιήσεως». Την σταδιακή δηλαδή επιβολή αλλαγών με μικρά βήματα στην αρχή (με αποκοπή μικρών «φετών»), ώστε κάθε αλλαγή να φαίνεται «φυσιολογική» και να μην εγείρει αντιδράσεις. Με άνεση τώρα και η υπηρεσιακή γραμματεύς κ. Ευαγγελία Βασιλικού και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μπορούν να ισχυρισθούν ότι «δεν καταργείται ο εορτασμός της εθνικής επετείου.»

Τι έπεται;

Αλλά του χρόνου ή μετά από δύο ή τρία χρόνια αφού ο εορτασμός δεν θα είναι «μαζικός» και ο,τι γίνεται θα περιορίζεται πίσω από κλειστές πόρτες, ευκόλως θα καταργηθεί τελείως, αφού εν τω μεταξύ θα έχει εκφυλισθεί. Και μετά τι; Θα καταργηθεί και στα σχολεία; Όπου ήδη έχει υποβαθμισθεί αρκετά, αφού δεν γίνονται πλέον οι στολισμοί των σχολικών αιθουσών με σημαιάκια, πατριωτικά συνθήματα και ανάρτηση φωτογραφιών των πρωταγωνιστών του έπους του ’40. Αυτά πλέον θεωρούνται «φασιστικά» από ορισμένους, οι οποίοι απώτερο σκοπό έχουν να αποκόψουν την Ελλάδα από τις ρίζες της.

Προφανώς και εφέτος σε κάποια υπουργεία ο εορτασμός θα γίνει όπως πρέπει. Όμως οι μηχανισμοί ήδη κινούνται. Και θα συνεχίσουν να κινούνται, αν δεν τους σταματήσει κάποιος…

Ήδη το βήμα στο Υπουργείο Αναπτύξεως είναι το δεύτερο. Το πρώτο ήταν ότι σταδιακώς σταμάτησε να αναφέρεται το όνομα του βασικού συντελεστού του έπους, του Ιωάννη Μεταξά, και διεκόπη η έπαρσις της σημαίας στα σχολεία.

Comments (0)
Add Comment