Ελλάδα – Σερβία 11-12: Άδοξος αποκλεισμός με buzzer beater για την Εθνική Πόλο!

Με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο σχεδόν από το κέντρο, η Σερβία επικράτησε της Ελλάδας με 12-11 και την έστειλε να αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8!

Ένα ντέρμπι που κρίθηκε στο νήμα έκρινε την πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά. Οι Σέρβοι, με ένα γκολ-βόμβα του Γιάκσιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα, κατέστρεψαν τα όνειρα της ελληνικής ομάδας.


 

Ο Βλαχόπουλος είχε ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος, δίνοντας την εντύπωση ότι το ματς θα οδηγηθεί στα πέναλτι. Ωστόσο, η εμπειρία των Σέρβων και το “φαρμακερό” μακρινό σουτ του Γιάκσιτς που βρήκε στόχο στην λήξη, αποδείχθηκε καθοριστικό!

 

 

Η Ελλάδα θα συνεχίσει την προσπάθειά της στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, με στόχο μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ελλάδα, με τον Ζερδεβά να αποκρούει μια δύσκολη προσπάθεια των Σέρβων και τον Παπανικολάου να ανοίγει το σκορ (1-0). Οι Σέρβοι όμως ισοφάρισαν γρήγορα, με τον Μάντιτς να εκμεταλλεύεται μια αδράνεια στην ελληνική άμυνα (1-1). Ο Φουντούλης είχε δύο δοκάρια σε αυτό το οκτάλεπτο, δείχνοντας την επιθετική διάθεση της ομάδας μας. Το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε ισόπαλο 3-3.

Οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα στο δεύτερο οκτάλεπτο με τον Μάντιτς, εκμεταλλευόμενοι μια αντιαθλητική ενέργεια των Ελλήνων (3-4). Ο Κάκαρης ισοφάρισε άμεσα (4-4), αλλά ο Ράσοβιτς ξαναέδωσε το προβάδισμα στους Σέρβους (4-5). Ο Παπαναστασίου έφερε και πάλι το ματς στα ίσα (5-5), αλλά ο Μάντιτς έδωσε προβάδισμα στους Σέρβους.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Γενηδουνιά να εκτελεί εύστοχα πέναλτι και να φέρνει το ματς στα ίσα (6-6). Ο Σκουμπάκης ανέλαβε τον ρόλο του ήρωα για την Ελλάδα, σκοράροντας τρία συνεχόμενα γκολ, δίνοντας στην Ελλάδα προβάδισμα (9-8).

Το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο ήταν μια μάχη χαρακωμάτων. Ο Ράσοβιτς ισοφάρισε προσωρινά για τη Σερβία (9-9), αλλά ο Γκίλλας απάντησε άμεσα στον παραπάνω, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην Ελλάδα (10-9). Η ισορροπία επανήλθε με τον Βίτσο να εκμεταλλεύεται τον παραπάνω (10-10), ενώ ο ασταμάτητος Μάντιτς έδωσε προβάδισμα στη Σερβία (10-11). Ο Βλαχόπουλος έμοιαζε να έχει σώσει την Ελλάδα, ισοφαρίζοντας λίγο πριν το τέλος (11-11). Όμως, σε μια αναπάντεχη εξέλιξη, ο Γιάκσιτς με ένα μακρινό σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα χάρισε τη νίκη στη Σερβία με 12-11.

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2.

Σερβία (Στεβάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Στραχίνια Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ντράσοβιτς, Νίκολα Γιάκσιτς 1, Βίτσο 1, Ούμποβιτς, Πέταρ Γιάκσιτς, Βίτκορ Ράσοβιτς 3, Μίσοβιτς.

Εθνική ΠόλοΟΛΥΜΠΙΑΔΑ