«Είναι τρομακτικό»! Ποιοι ανησυχούν ότι θα πάνε φυλακή αν εκλεγεί ο Τραμπ στις ΗΠΑ

Τι μεταδίδεται…

Οι υπάλληλοι του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) σκέφτονται να φύγουν από την Αμερική φοβούμενοι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να τους διώξει ποινικά εάν επανεκλεγεί, δήλωσε στο CNN σχετικά πρόσφατα ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Άντριου ΜακΚέιμπ.

Ο συνεργάτης του CNN ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ πρόκειται να εκδικηθεί εάν ξαναπάρει τον Λευκό Οίκο και ότι «διατρέχει τον κίνδυνο να διαλύσει πραγματικά και να καταστήσει σε μεγάλο βαθμό ανίκανο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI».

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του FBI πώς νιώθουν οι πράκτορες και άλλοι υπάλληλοι του Γραφείου για την επανεκλογή του Τραμπ και εκείνος απάντησε: «Είναι τρομακτικό. Έχω πολλές συνομιλίες με πρώην συναδέλφους, ανθρώπους που ανήκουν ή που ήταν στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών και της επιβολής του νόμου και μπορεί να έχουν εργαστεί στην κυβέρνηση Ομπάμα και σε άλλα μέρη».

Ο ΜακΚέιμπ συνέχισε: «Οι άνθρωποι προσπαθούν πραγματικά να σκεφτούν: «Πώς θα είναι η ζωή εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει μια δεύτερη θητεία;» Σε πολύ προσωπικό επίπεδο, εννοώ ότι πρόκειται για βασανιστικές συζητήσεις με τα μέλη της οικογένειάς τους σχετικά με το εάν πρέπει ή όχι να φύγουν από την χώρα για να αποφύγουν την αντισυνταγματική και παράνομη κράτηση. Εννοώ ότι οι άνθρωποι στην πραγματικότητα ανησυχούν μήπως τους ρίξουν στην φυλακή ή θα τους αρπάξουν σε κάποιου είδους εξώδικη κράτηση».