Εύθυμιος Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια: «Δεν μας περνάει απαρατήρητος»

«Η βόρεια Εύβοια έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή», σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας μεταξύ άλλων.

Την πρώτη εκτίμησή του για τον σεισμό που σημειώθηκε, τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/04), στη βόρεια Εύβοια, έδωσε ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ, ο Ευθύμθις Λέκκας ανέφερε: «Ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος, αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή. Κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη».

Ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε, επίσης, ότι θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη, στις 22, 23 και 24 Απριλίου, «με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται».

Δυνατός σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια

Ο Εγκέλαδος «χτύπησε», τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/04), στην Εύβοια αφού καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 05:23 π.μ. και είχε επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας, στην Εύβοια.

Ακόμα, το εστιακό βάθος του εν λόγω σεισμού υπολογίστηκε στα 14,8 χιλιόμετρα.

Μετά από αυτή τη δόνηση, καταγράφηκαν και άλλοι ισχυροί μετασεισμοί στην περιοχή μεταξύ 1,9 έως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

πηγή: https://www.ieidiseis.gr/