Δύο σενάρια για τις εκλογές στις ΗΠΑ: «Εμφύλιος πόλεμος» ή κάτι άλλο πιο… ενδιαφέρον

Δύο πιθανά σενάρια μεταξύ των άλλων

Υπάρχει διάχυτος φόβος στην Αμερική, ο οποίος αποτυπώνεται σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, πως ο κίνδυνος εμφυλίου είναι πολύ μεγάλος!

Τόσο ψηφοφόροι του Ντόναλντ Τραμπ όσο και της Καμάλα Χάρις νιώθουν πως οι προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ενέχουν αυτόν τον κίνδυνο, ειδικά αν το αποτέλεσμα είναι οριακό!

Δεξιές Πολιτείες όπως το Τέξας δύσκολα θα αποδεχθούν νίκη των Δημοκρατικών, ειδικά μετά τις υποψίες, κατά πολλούς βάσιμες, πως κατά τις τελευταίες εκλογές υπήρξε νοθεία, προκειμένου να εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν.

Στον αντίποδα, Δημοκρατικοί αξιωματούχοι σε πόλεις των ΗΠΑ ετοιμάζονται, γράφει ο βρετανικός Guardian, να υπερασπιστούν τις κοινότητές τους σε περίπτωση επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, αφού ο πρώην πρόεδρος έχει αφήσει να εννοηθεί, λένε, πως θα χρησιμοποιήσει τις προεδρικές εξουσίες για να καταλάβει τον έλεγχο μεγάλων αστικών κέντρων, ειδικά εκεί που δρουν συμμορίες.

Τι θα γίνει όμως αν επικρατήσει κάποιο άλλο σενάριο;

Το σενάριο να αποδεχθεί η διεθνιστική τάξη πραγμάτων στην Αμερική την νίκη Τραμπ, ο οποίος ακόμα και σύμφωνα με διεθνιστικές εφημερίδες, έχει κερδίσει έδαφος.

Για ποιόν σκοπό θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Στόχος και των δύο κέντρων εξουσίας στον πλανήτη είναι η επικράτηση της νέας ψηφιακής εποχής, μέσω της οποίας πέραν της όποια τεχνολογικής αλματώδους ανάπτυξης, θα προωθηθεί παντού σε όλες τις χώρες ο έλεγχος και η επιτήρηση των πολιτών, οι οποίοι θα ταυτοποιούνται ψηφιακά και θα μπορούν ενδεχομένως αργότερα να συνδέονται απευθείας με το κεντρικό σύστημα ψηφιακής διοίκησης, προφανώς με την παρουσία μιας υπερτεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο χρειάζεται κάποιος χρόνος, προκειμένου όλα αυτά να προχωρήσουν και σίγουρα όχι μεγάλες και ανεξέλεγκτες εντάσεις στον πλανήτη. Δεδομένου ότι η πλευρά Τραμπ είναι σε θέση να συνεννοηθεί με εκείνη της Ρωσίας και των BRICS, οι οποίοι ενσωματώνουν όλες τις αδικημένες από την Δύση χώρες, αναβαθμίζοντάς τες οικονομικά και τεχνολογικά, το σενάριο θα μπορούσε να αφορά τακτική υποχώρηση στο θέμα της Αμερικής από την διεθνιστική τάξη πραγμάτων. Το Βαθύ Κράτος να μην ξεσηκώσει μαζικά κόσμο σε αριστερόστροφες Πολιτείες των ΗΠΑ και να επιτρέψει στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, τον οποίο ακόμα και τα πιο ανήσυχα πνεύματα της Αμερικής αποδέχονται ως πρόεδρο, μαζί με τον Έλον Μασκ και γιατί όχι σε συνεργασία με δισεκατομμυριούχους της άλλης πλευράς, να εφαρμόσουν ειρηνικά στην Αμερική την νέα ψηφιακή εποχή. Και όταν όλα είναι έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα, τότε η διεθνιστική τάξη μπορεί να αναθεωρήσει την στάση της!

Τα πάντα είναι πολιτική!

Από την άλλη πλευρά, είναι πιο δύσκολο να αποδεχθεί η δεξιά, πιο ανεξέλεγκτη, Αμερική ως πρόεδρο την Καμάλα Χάρις, η οποία καταφέρθηκε ανοιχτά εναντίον χριστιανών. Πιθανή εκλογή της, αντίθετα, είναι πιο πιθανό, όχι βέβαιο, να οδηγήσει σε καταστάσεις χάους εντός και εκτός ΗΠΑ, με κίνδυνο να μην υπάρξει το κατάλληλο περιβάλλον προώθησης της νέας ψηφιακής τεχνολογίας.

Comments (0)
Add Comment