Δηλώσεις Υπουργού: «Μας πιέζουν οι Αμερικανοί να βγάλουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες ταυτότητα»!

Και μάλιστα σε πανελλήνια μετάδοση...

Στον «αέρα» του ΣΚΑΪ μίλησε χθες Δευτέρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε μία σειρά από θέματα της αρμοδιότητάς του.

Μετά τις συζητήσεις για την εγκληματικότητα, τις κάμερες και την οπλοκατοχή, ο Υπουργός δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει με τον Προσωπικό Αριθμό και τις νέες ταυτότητες.

Ο ίδιος αρνήθηκε πως υπάρχει οποιοδήποτε θέμα από πλευράς κυβέρνησης, κάτι που βεβαίως έχει δηλώσει προ ημερών και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Εγώ ακόμα σας περιμένω για τον Προσωπικό Αριθμό, προκειμένου να πάω να βγάλω ταυτότητα. Πού είμαστε;», ρώτησε δημοσιογράφος, με τον Υπουργό να απαντάει:

«Το καλοκαίρι έπρεπε να τακτοποιηθούν κάποια ζητήματα σχετικά με την αναγραφή του Π.Α. στις νέες ταυτότητες. Είμαστε πλέον απόλυτα συντενταγμένοι. Θεωρώ πως πλέον μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε Π.Α. με την επιφύλαξη πως τα βήματα που μένουν είναι ελάχιστα.

Η πρώτη λειτουργία του Π.Α. είναι να ξεκαθαρίσουμε τα Μητρώα του Δημοσίου. Είναι τέσσερα διαφορετικά Μητρώα και υπάρχει περίπτωση να είστε αναγραμμένοι διαφορετικά. Αλλάζουμε ταυτότητα σήμερα και αύριο το πρωί όλοι οι Οργανισμοί και οι Τράπεζες θα ξέρουν ποιά είναι οι νέα σας ταυτότητα χωρίς να πάτε πουθενά

Σκοπός δεν είναι να φτιάξουμε απλά ένα 5ο νούμερο, σκοπός είναι αυτό το 5ο νούμερο να είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ νούμερο».

Σε σχετική ερώτηση για τις οικονομικές δραστηριότητες των πολιτών, όπου χρειάζεται να δώσει κάποιος ΑΦΜ για να εκδώσει τιμολόγιο, ο κ. Παπαστεργίου απάντησε:

«Σκοπός είναι να ζητάμε τον Π.Α. αλλά δεν τρέφω αυταπάτες ότι από την ημέρα που θα ξεκινήσουμε τον Π.Α. ξαφνικά άπαντες θα είναι συντενταγμένοι. Θέλει ένα χρόνο προκειμένου και ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να προσαρμοστούν σε αυτό. Θεωρώ πως μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει προσαρμοστεί το κράτος στον Π.Α. Το ΑΦΜ θα μείνει και θα υπάρχει στα αρχεία της ΑΑΔΕ, το ΑΜΚΑ θα υπάρχει στα αρχεία του ΕΦΚΑ. Αλλά θα χρειάζεται μόνο ο Προσωπικός Αριθμός».

«Εδώ και κάποιες δεκαετίες στην Αμερική ισχύει αυτό. Ένα νουμεράκι και αυτό είναι όλο», ήταν η ατάκα δημοσιογράφου με την οποία συμφώνησε ο αρμόδιος Υπουργός.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις ταυτότητες».

Εν συνεχεία ο κ. Χρυσοχοΐδης έριξε τη «βόμβα», αποκαλύπτοντας πως ακόμα και ο ίδιος προσωπικά δέχεται πιέσεις από την αμερικανική πρεσβεία και το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σχετικά με τις ταυτότητες.

Τι δήλωσε αναλυτικά:

«Πρέπει ΟΛΟΙ να πάνε να βγάλουν ταυτότητες. Γιατί μας πιέζουν οι Αμερικανοί. Δέχομαι καθημερινά μηνύματα από την αμερικανική πρεσβεία και το αμερικανικό ΥΠΕΞ να βγάλουμε όλοι οι Έλληνες ταυτότητα για να μπορούμε να ταξιδεύουμε στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο χωρίς κανένα πρόβλημα ασφάλειας εγγράφου. Έχουμε ένα πολύ καλό διαβατήριο, πρέπει να αποκτήσουμε και μία πολύ καλή ταυτότητα.

Το θέμα του Π.Α. είναι ένα άλλο ζήτημα. Είναι ένα θεσμικό ζήτημα. Δεν επηρεάζει την εγκυρότητα των ταυτοτήτων. Με την ταυτότητα αυτή έχεις απευθείας τη δυνατότητα να βγάλεις visa για τις ΗΠΑ».

Comments (0)
Add Comment