Σε αυτή την υπόθεση πρόλαβε το Δικαστήριο και επέβαλε ασφαλιστικά μέτρα, ορίζοντας πως δεν πρέπει να την προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων και να επικοινωνεί μαζί της.
Άλλη μία υπόθεση για σεξουαλική παρενόχληση έφτασε στα Δικαστήρια, μόνον που σε αυτήν δεν είχε την τραγική κατάληξη της Κυριακής των Αγίων Αναργύρων.
Ευτυχώς, η 40χρονη γυναίκα η οποία δέχθηκε παρενόχληση και εκφοβισμό από τον πρώην σύντροφό της όταν του ζήτησε να χωρίσουν, δικαιώθηκε και σύμφωνα με τη συνήγορό της Άννα Κορσάνου πρόλαβε και κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Όπως αναφέρεται, η γυναίκα «γνώρισε τον καθ’ ου διαδικτυακά, είχαν δεσμό για ένα έτος και όταν του ζήτησε να διακόψουν την σχέση τους αυτός δυσαρεστήθηκε και ξεκίνησε να την παρενοχλεί.
Έστελνε συνεχώς διαδικτυακά μηνύματα, της τηλεφωνούσε πολλές φορές μέσα στην ημέρα, χτυπούσε τα κουδούνια στην οικία τη δική της αλλά και της οικογένειά της, καλούσε στον χώρο εργασίας της, την παρακολουθούσε, εμφανιζόταν συνεχώς μπροστά της, έστελνε μηνύματα σε άτομα που υποπτευόταν ότι διατηρούσαν δεσμό μαζί της ενώ δεν είχαν καμία σχέση».
Υπόθεση για σεξουαλική παρενόχληση: Τι αναφέρει η απόφαση
«Από τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων Ε. Α. και Ε. Β., που εξετάστηκαν με επιμέλεια της αιτούσας και του καθ’ ου η αίτηση, αντιστοίχως και από όλα ανεξαιρέτως τα έγγραφα, που νομότυπα προσκόμισαν οι διάδικοι, περιλαμβανομένων των υπ’ αριθ. …… και …../…-02-2024 ενόρκων βεβαιώσεων των μαρτύρων του καθ’ ου Μ. Γ. και Μ. Κ. αντίστοιχα, νομίμως ληφθεισών ενώπιον της συμβολαιογράφου Αθηνών Σ. Φ., πιθανολογούνται τα εξής:
Οι διάδικοι γνωρίστηκαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής το καλοκαίρι του έτους 2022 και συνήψαν ερωτικό δεσμό για 13 μήνες, οπότε χώρισαν με πρωτοβουλία της αιτούσας.
Από 24-08-2023 ο καθ’ ου, ο οποίος προφανώς δυσαρεστήθηκε με την απόφαση της αιτούσας να διακόψει τη σχέση τους, καλούσε τηλεφωνικά την αιτούσα περί τις 20 φορές ανά ημέρα και όταν τελευταία τον μπλόκαρε στις 29-08 της ζήτησε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής να τον ξεμπλοκάρει διότι ο ίδιος επρόκειτο να προβεί σε χειρουργική επέμβαση και της άφηνε την περιουσία του.
Στις 04-09-2023, ο καθ’ ου μέσω διαδικτυακής εφαρμογής έστελνε στην αιτούσα μηνύματα εκφοβιστικά να του επιστρέψει 210 ευρώ υπόλοιπο χρέους της από κοινές τους διακοπές, άλλως θα ενημερώσει τη μητέρα της καθώς και το χώρο εργασίας της» τονίζει το Πρωτοδικείο.
Προσθέτει δε πως «στη συνέχεια ενώ η αιτούσα τον ενημέρωσε ότι είχε απευθυνθεί σε δικηγόρο για τη συμπεριφορά του αυτή, ο καθ’ ου άρχισε να στέλνει μέιλ και στη δικηγόρο της αιτούσας στις 05-09, 07-09, 10-9, 12-09 και 17-09-2023.
Επίσης στις 07-09-2023, μετέβη στην πολυκατοικία της αιτούσας που διαμένει με τη μητέρα της και χτυπούσε το κουδούνι της οικίας προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί της. Το ίδιο έπραξε στις 09-09- 2023, στις 14-09-2023 και στις 18-09-2023, ενώ στις 16-09-2023 μετέβη στην ……. στην οικία της αδελφής της αιτούσας και χτύπησε το κουδούνι.
Η παρενοχλητική συμπεριφορά του κλιμακώθηκε όταν τηλεφώνησε σε συμφοιτητή της αιτούσας ονόματι Β. Γ. για να μάθει αν διατηρεί δεσμό με την αιτούσα. Στις 09-10-2023 ο καθ’ ον αφού είχε στείλει μέιλ στην αιτούσα κάλεσε στο χώρο εργασίας της, ομοίως δε στις 14 και 15-10-2023 χτύπησε το κουδούνι της οικίας της αιτούσας και της μητέρας της.
Η αιτούσα για τις ανωτέρω πράξεις άσκησε την με αρ. πρωτ. …/… μήνυση στο ΑΤ Ομόνοιας στις …..-09-2023. Τα ανωτέρω, δεν αναιρέθηκαν από την κατάθεση της μάρτυρα του καθ’ ου στο ακροατήριο, ούτε με τις ένορκες βεβαιώσεις, καθώς δεν εξηγήθηκε επαρκώς ο λόγος που η αιτούσα βάλλει εναντίον του. Εξάλλου, η αιτούσα προσκομίζει μέιλ και μηνύματα του καθ’ ου από τα οποία προκύπτει η συνεχής παρενοχλητική συμπεριφορά προς αυτήν.
Ενόψει τούτων πιθανολογείται ότι ο καθ’ ου με τις ανωτέρω συμπεριφορές του προσβάλλει διαρκώς, παράνομα το δικαίωμα της προσωπικότητας της αιτούσας, κατά τις εκφάνσεις της τιμής, της αξιοπρέπειας και της ιδιωτικής ζωής της και για το λόγο αυτό συντρέχει επείγουσα περίπτωση για τη ρύθμιση της κατάστασης με τη λήψη των προσήκοντων ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του καθ’ ου για την προστασία της προσωπικότητας της αιτούσας».
Κρίθηκε δεκτή η αίτηση της σεξουαλικά παρενοχλούμενης
Επομένως, σύμφωνα με το Δικαστήριο «πρέπει να γίνει δεκτή η ένδικη αίτηση και ως ουσιαστικά βάσιμη, ώστε να υποχρεωθεί ο καθ’ ου να παραλείπει στο μέλλον κάθε πράξη προσβλητική της προσωπικότητας της αιτούσας κατά τις εκφάνσεις της τιμής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιωτικής ζωής της και να απαγορευθεί στον καθ’ ου να προσεγγίζει την αιτούσα σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων, καθώς και να επικοινωνεί μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο (τηλεφωνικά, διαδυκτιακά κλπ).
Παράλληλα, πρέπει να απειληθεί σε βάρος του καθ’ ου χρηματική ποινή 500 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός (1) μήνα για κάθε παράβαση της ανωτέρω υποχρέωσης και απαγόρευσης.
Επιπρόσθετα, πρέπει να οριστεί προθεσμία εξήντα (60) ημερών για την άσκηση τακτικής αγωγής από την αιτούσα κατά του καθ’ ου».
πηγή: https://www.dikastiko.gr/