«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επίδειξη! Η Ρωσία προετοιμάζεται για ενδεχόμενη επίθεση του ΝΑΤΟ»

Πληθαίνουν τα μηνύματα που δείχνουν πως η κατάσταση έχει πραγματικά φτάσει σε κομβικό σημείο!

Οι συνεχιζόμενες ρωσικές ασκήσεις τακτικής πυρηνικών όπλων, των οποίων η δεύτερη φάση ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, δεν είναι κάποιου είδους άσκηση επίδειξης, προειδοποιεί ο στρατιωτικός αναλυτής Igor Korotchenko, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense, μιλώντας στο Sputnik!

Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να επαναλάβει τους «πρακτικούς μηχανισμούς» της τακτικής χρήσης πυρηνικών όπλων εάν ληφθεί απόφαση για προσφυγή σε τέτοια δραστικά μέτρα.

Οι διάφορες πτυχές της τακτικής χρήσης πυρηνικών όπλων που δοκιμάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης περιλαμβάνουν την παράδοση προεδρικής εξουσιοδότησης στα στρατεύματα, το ξεκλείδωμα των κεφαλών, την εισαγωγή δεδομένων πτήσης και την στόχευση – βασικά όλα όσα εμπλέκονται σε ένα πραγματικό πυρηνικό χτύπημα, λέει.

Οι ασκήσεις προορίζονται ουσιαστικά για να διασφαλίσουν ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι έτοιμες να εξαπολύσουν τακτική πυρηνική επίθεση εναντίον στρατιωτικού τμήματος του ΝΑΤΟ, εάν το τελευταίο επρόκειτο να αναπτυχθεί στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης για να επιτεθεί στα ρωσικά στρατεύματα εκεί, ισχυρίζεται ο Korotchenko.

«Αυτός είναι ένας μηχανισμός απάντησης σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ εισέλθει σε πόλεμο με τη Ρωσία», υποθέτει. «Δεν χρειάζεται να στέλνουμε μήνυμα σε κανέναν. Δεν χρειάζεται να τραβήξουμε ξανά «κόκκινες γραμμές» που έχουν ήδη χάσει την αξία τους», προσθέτει. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για στρατιωτική δράση πλήρους κλίμακας που περιλαμβάνει τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων».

Έτσι, υποστηρίζει ο Korotchenko, τέτοιες ασκήσεις «πρέπει να διεξάγονται τακτικά και χωρίς προειδοποίηση» και τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να είναι έτοιμα για δράση εάν ληφθεί απόφαση για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.