Δείτε το χαρτονόμισμα BRICS: «Όλες οι μεγάλες συμφωνίες ξεκίνησαν με σύμβολα»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τιμήθηκε με ένα συμβολικό χαρτονόμισμα BRICS στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ομάδας στο Καζάν της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε το χαρτονόμισμα σχεδόν χρήμα επειδή τόνισε ότι αποτελεί την επιτομή της αμοιβαίας συνεργασίας των κρατών μελών των BRICS.

Τι είναι γνωστό για αυτό το χαρτονόμισμα;

Στην μπροστινή όψη του νομοσχεδίου αναγράφονται οι εθνικές σημαίες και τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, ενώ στο πίσω μέρος αναγράφονται οι σημαίες και τα ονόματα των νέων μελών, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας, του Ιράν και των ΗΑΕ καθώς και των πιθανών συνεργατών του ομίλου. Όλα τα σχέδια είναι χειροποίητα – Δείτε ΕΔΩ πως είναι!

Η εκτύπωση ξεκίνησε από τον Yevgeny Fyodorov , τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Kirzhach Typography JSC. Το νομοσχέδιο ήταν ένα δώρο στη συνεδρίαση των BRICS ως ένδειξη «εγκάρδιας υποστήριξης» για την πορεία της παγκόσμιας συνεργασίας και πολυπολικότητας, όπως υποστήριξαν τα μέλη των BRICS.

Η διάταξη των σημαιών σε κύκλο στην μπροστινή πλευρά του τραπεζογραμματίου συμβολίζει την ιδέα της ισότητας μεταξύ των κρατών μελών των BRICS, είπε ο Fyodorov. «Είναι γνωστό ότι πολλές μεγάλες συμφωνίες ξεκίνησαν με σύμβολα και μικρά πράγματα», σημείωσε.

Ο Φιοντόροφ τόνισε ότι όπως τα τυπικά ρωσικά χαρτονομίσματα, το χαρτονόμισμα BRICS προστατεύεται από πλαστά.

Επαίνεσε επίσης τον Γιούρι Γερμακόφ, τον δημιουργό του σχεδίου του χαρτονομίσματος, ο οποίος νωρίτερα «συμμετείχε στην ανάπτυξη περισσότερων από 10 νομισμάτων για διάφορες χώρες».

Στην δεκαετία του 1980, ο καλλιτέχνης εργάστηκε σε ένα πορτρέτο του πρώην προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν για τα ιρακινά δηνάρια καθώς και σε ένα πορτρέτο του πρώην αρχηγού του κράτους του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ για τα βιετναμέζικα ντονγκ.

Σημειώνεται πως στο Καζάν διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, η δημιουργία ενός κοινού νομίσματος BRICS!

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κάποιες χώρες επιθυμούν η συζήτηση αυτή να γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Comments (0)
Add Comment