«Χρυσό» ακίνητο στην περιοχή των Ανακτόρων προσέθεσε στην συλλογή ακινήτων του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλιας

Μπορεί το 40% των Ελλήνων να είναι φτωχοί αλλά τουλάχιστον τα μέλη της κυβέρνησης είναι πλούσια

Ένας από τους πλουσιότερους κατόχους ακινήτων της ελληνικής Βουλής ο Βασίλης Κικίλιας έκανε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο

Αγόρασε ένα ακόμα υπερπολυτελές ακίνητο στην περιοχή των Ανακτόρων. 

Για την αγορά αυτού του ακινήτου πούλησε ένα άλλο επίσης πανάκριβο ακίνητο που είχε στην κατοχή του.

Πού είναι το παράνομο; Πουθενά, τουλάχιστον από αυτά που φαίνονται.

Εμφανίζεται ως πάμπλουτος με δεκάδες ακίνητα στην ιδιοκτησία του τα οποία δηλώνονται όλα και είμαστε βέβαιοι ότι δικαιολογούνται από τον «πόθεν έσχες» του.

Σίγουρα δεν τα απέκτησε παίζοντας ως μπασκετμπολίστας.

Τα υπόλοιπα αφορούν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να μελετήσει την διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια και τις μεταβιβάσεις.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε την αγορά πανάκριβου ακινήτου στην Βασιλίσσης Σοφίας έναντι τιμήματος ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ!

Πρόκειται για μία προκλητική ενέργεια για τον ελληνικό λαό διότι:

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να διατηρήσουν το σπίτι τους που του το αρπάζουν τα «κοράκια» των funds.

Οι τιμές των ακινήτων έχουν φτάσει τόσο ψηλά που έχουν γίνει απλησίαστο όνειρο για νέα ζευγάρια που δεν μπορούν να αγοράσουν στέγη ακόμα και με δάνειο.

Και φυσικά υπάρχει και τρίτο ζήτημα που αυτή τη στιγμή ίσως είναι ακόμα πιο μείζον, και είναι το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες έχασαν τα σπίτια τους φέτος από πυρκαγιές τις οποίες ο κύριος Κικίλιας και ο μηχανισμός της πυροπροστασίας, που υποτίθεται είναι δικό του δημιούργημα, δεν ήταν ικανοί να σβήσουν. 

Στην κυβέρνηση πρέπει να καταλάβουν ότι κάποιες φορές, ίσως τις περισσότερες αν όχι όλες, η ηθική διάσταση είναι πιο σημαντική από την νομική διάσταση ενός ζητήματος.

Ο υπουργός λοιπόν αναφέρει ότι πούλησε ένα ακίνητο που είχε για να αγοράσει αυτό στη Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίος όπως σημειώνει, είχε την ίδια αξία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων, αν και το τελευταίο “κρούσμα” ξεχωρίζει γιατί δηλώνει, και μάλιστα ευθαρσώς, την εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένεια μου» λέει ο Βασίλης Κικίλιας.

Αναλυτικά τι λέει ο Βασίλης Κικίλιας

«Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων, αν και το τελευταίο ΄”κρούσμα” ξεχωρίζει γιατί δηλώνει, και μάλιστα ευθαρσώς, την εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένεια μου.

Επειδή, όμως πάλι απέτυχαν να “βγάλουν λαβράκι”, καθώς πάντα λειτουργώ με απόλυτη διαφάνεια, με το όνομα και την υπογραφή μου, ώστε οι Αρχές, η Βουλή, ο Τύπος και οι πολίτες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να με ελέγχουν, τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν το θέμα στο πεδίο της δεοντολογίας, της ηθικής κλπ.

Καθαρές κουβέντες: Η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζωή.

Στην πολιτική μπήκα “χορτάτος” χάρη στην οικογένεια και την καριέρα μου και σκοπεύω όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους να συνεχίσω να τιμώ και να σέβομαι βαθιά όσους με στηρίζουν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους».

Για το ζήτημα μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, «ο υπουργός εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία μας καλύπτει με βάση και τα δεδομένα που ο ίδιος παραθέτει. Για αυτόν τον λόγο υπάρχει και το Πόθεν Έσχες γιατί φαίνεται πώς μπαίνει ο καθένας από εμάς στην πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση ευθύνης».

Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει ηθικο-πολιτικό ζήτημα, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «προφανώς αν κάποιος εισερχόμενος στην πολιτική εμφανίζει κάποια χρήματα ή κάποια ακίνητα αυτό δεν μπορεί κανείς να το ποινικοποιήσει, ούτε εφόσον μια αγοραπωλησία είναι κατά τα προβλεπόμενα από τον νόμο μπορεί επίσης να ποινικοποιηθεί. 

Εφόσον ένας πολιτικός εν προκειμένω ένας υπουργός έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια τέτοια κίνηση και η κίνηση αυτή δικαιολογείται, όπως ο ίδιος επισημαίνει από την προηγούμενη οικονομική του κατάσταση, μια άλλη αγοροπωλησία την οποία έκανε, είναι προφανώς δικαίωμά του να το κάνει.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, διαχειρίζεται όπως θέλει την περιουσία του, είναι κάτι το οποίο προφανώς εμείς απαιτούμε  όλα αυτά να γίνονται όπως προβλέπει ο νόμος χωρίς σκιές, να δηλώνονται εγκαίρως, να δικαιολογούνται πλήρως για να υπάρχει απόλυτη λογοδοσία στους πολίτες».