Χίος: Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη σκάφους από το λιμενικό και τα πυρά του λαθροδιακινητή

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, σύμφωνα με το Λιμενικό,  έβαλε με πυροβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος κατά του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. ενώ στο σημείο έσπευσε προς συνδρομή και δεύτερο περιπολικό σκάφος.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού ερρίφθησαν βολές σε ασφαλή τομέα από το πλήρωμα του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος. Ως αποτέλεσμα της καταδίωξης, το ταχύπλοο σκάφος με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Η Εφημερίδα των Συντακτών παρουσίασε δύο βίντεο από την επικίνδυνη καταδίωξη με τα στελέχη του λιμενικού να προσπαθούν να σταματήσουν το σκάφος από το εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Και τα δυο έχουν τραβηχτεί από το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες.

Στο πρώτο βίντεο ένα από τα στελέχη του λιμενικού φαίνεται να κρατά όπλο ενώ ακούγονται φωνές από τους μετανάστες που βρίσκονταν στο σκάφος.

 

Στο δεύτερο βίντεο, το λιμενικό έχει πλησιάσει το σκάφος και ο διακινητής με το όπλο στο χέρι πυροβολεί προς την πλευρά του περιπολικού. Ως αποτέλεσμα της καταδίωξης, το ταχύπλοο σκάφος με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος.

 

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ