Χάιφα: 67 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίες, 4 νεκροί σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες

Επείγουσα έρευνα στο Ισραήλ για να διαπιστωθεί πως το μη επανδρωμένο κατάφερε να περάσει την αεράμυνα χωρίς να σημάνει καν συναγερμός

Σύμφωνα με επικαιροποιημένες πληροφορίες, 67 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ένα drone της Χεζμπολάχ έπληξε την καντίνα του στρατώνα τους (φωτό).

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι Ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, πιστεύουν ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε drones οπτικών ινών, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από τους Ρώσους στην Ουκρανία.

“Αυτός είναι ο νέος και επικίνδυνος τύπος drone που έλαβε η Χεζμπολάχ από τη Ρωσία. Είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμα από τα ραντάρ και είναι δύσκολο να αναχαιτιστούν.”

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη βάση Γκολάνι στο Μπινιαμίν (Χάιφα), λέγοντας ότι ήταν αντίποινα για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στη Μπάστα και στη Νουβαϊρά στο κέντρο της Βηρυτού που σκότωσε και τραυμάτισε δεκάδες αμάχους.

Νωρίτερα η λιβανέζικη οργάνωση είχε εκδώσει προειδοποίηση προς Ισραηλινούς «εποίκους» να μείνουν μακριά από στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ «μέχρι νεωτέρας».

Σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό, οι τραυματίες ανέρχονται στους 67 ανέρχονται οι τραυματίες. Ο αριθμός των βαριά τραυματιών παραμένει στους πέντε, σύμφωνα με γιατρούς, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρών ήταν και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ισραηλινού στρατού, αλλά δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για την τύχη του.

Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο στην Χαντέρα και άλλοι σε νοσοκομεία σε κοντινές περιοχές, όπως στην Χάιφα.

Οι πληροφορίες από την πλευρά του Ισραήλ δίνονται με το σταγονόμετρο

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΙΣΡΑΗΛΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ