BBC: Νέα καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ – «Ήταν αηδιαστικός και γλοιώδης»

Νέα καταγγελία κατά του μεγιστάνα Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ δημοσιεύει σήμερα το BBC σε συνέχεια των αποκαλύψεων του ντοκιμαντέρ και podcast «Al-Fayed: Predator at Harrods» και τις καταγγελίες για βιασμούς από πρώην εργαζόμενες στα Harrods.


 

Η γυναίκα, την οποία το BBC αποκαλεί «Melanie», είπε στο βρετανικό μέσο, μια μέρα μετά τις καταγγελίες πέντε γυναικών για βιασμούς, ότι δέχθηκε μια «εξευτελιστική» σεξουαλική επίθεση από τον πρώην ιδιοκτήτη των Harrods και μεγιστάνα Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, αφού την είχε προσκαλέσει στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο για μια «συνάντηση εργασίας».

Μάλιστα, η ίδια πιστεύει ότι η αστυνομία ήταν κοντά στο να συλλάβει τον μεγιστάνα εξαιτίας της καταγγελίας της, λίγες ημέρες πριν εκείνος πεθάνει τον Αύγουστο του 2023.

Η έρευνα του BBC που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (19.09.2024) αποκάλυψε ότι περισσότερες από 20 γυναίκες δήλωσαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον δισεκατομμυριούχο. Πέντε από αυτές είπαν ότι βιάσθηκαν.

Η γνωριμία με την Melanie

Η Μέλανι είπε στο BBC ότι δέχθηκε επίθεση ενώ εργαζόταν στα Harrods το 2007.

Προσελήφθη όταν ήταν 21 ετών και περιέγραψε την εργασία της εκεί ως «δουλειά των ονείρων της».

Γνώρισε τον 80χρονο τότε Αλ Φαγέντ σε επαγγελματικά meetings δύο φορές, προτού την καλέσει στο διαμέρισμά του στο Park Lane του Λονδίνου στα τέλη του 2007. Η Melanie λέει ότι πήγε στη βραδινή συνάντηση παρά το γεγονός ότι μέσα της είχε χτυπήσει ένα «καμπανάκι».

Μία οικονόμος την οδήγησε στο καθιστικό.

Η κοπέλα περιγράφει ότι της ζήτσε να πάει σε κάποια events μαζί του όπου θα παρευρίσκονταν διάσημοι καλεσμένοι.

«Πραγματικά δεν με άφηνε να φύγω μέχρι να συμφωνήσω σε αυτό, οπότε δέχτηκα για να μπορέσω να φύγω. Δεν γύρισα πίσω ποτέ», λέει η γυναίκα στο BBC.

«Καθώς σηκώθηκα όρθια για να φύγω, τότε ήταν που έβαλε τα χέρια του στο στήθος μου και είπε μερικά αρκετά αηδιαστικά πράγματα. Και ήμουν σε απόλυτο σοκ. Απλώς γύρισα και βγήκα έξω», συνεχίζει.

Η Melanie είπε στο BBC ότι δεν μίλησε σε κανέναν για αυτό και για χρόνια «ένιωθα ότι έφταιγα εγώ» επειδή ήταν «αρκετά αφελής που είχε πάει εκεί». Περιέγραψε τον Φαγέντ ως «αηδιαστικό» και «γλοιώδη».

Τον Ιανουάριο του 2023 αποφάσισε να πάει στην αστυνομία.

Η Melanie λέει ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν σε δύο περιπτώσεις, αλλά ήταν πολύ άρρωστος για να ανακριθεί. Ο Αλ Φαγέντ πέθανε σε ηλικία 94 ετών τον Αύγουστο του 2023.

Όπως και άλλες γυναίκες με τις οποίες μίλησε το BBC, η Melanie είπε ότι υπήρχαν «φήμες» για τον Φαγέντ και περιέγραψε το γραφείο σαν ένα «πρακτορείο μοντέλων», γεμάτο νεαρές γυναίκες.

Άλλες εργαζόμενες στο Harrods τον έχουν περιγράψει ως «αρπακτικό» που έκανε κατάχρηση της θέσης και της εξουσίας του και χρησιμοποίησε τη δύναμή του στο προσωπικό για να τους αποτρέψει το να μιλήσουν.

Κάποιοι πρώην υπάλληλοι διηγήθηκαν πώς περιόδευε το πολυκατάστημά του και εντόπιζε τις νεαρές βοηθούς που έβρισκε ελκυστικές, πριν τις προωθήσει γραφείο του.

Μια γυναίκα τον περιέγραψε ως «τέρας» που «έσπερνε τον φόβο» στο προσωπικό του, ενώ ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής ασφαλείας του καταστήματος αποκάλυψε ότι ο Φαγέντ είχε υποκλέψει τηλέφωνα και είχε εγκαταστήσει κρυφές κάμερες για να παρακολουθεί τις συζητήσεις των υπαλλήλων του.

 

ΠΗΓΗ

Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ