Αρχηγός ισραηλινού Γενικού Επιτελείου: «Στον Λίβανο, υπάρχει πιθανότητα να φθάσουμε σύντομα στην ολοκλήρωση των επιχειρήσεων»

Μεγαλώνουν οι απώλειες - Σκληρή η άμυνα από την Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου άμυνας του Ισραήλ, ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι, εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα να τερματιστούν σύντομα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ στον Λίβανο (όπου κατονομάζεται βέβαια ως βορράς).

«Στον βορρά, υπάρχει πιθανότητα να φθάσουμε σύντομα στην ολοκλήρωση (των επιχειρήσεων). Εξαρθρώσαμε σε βάθος τα ανώτερα κλιμάκια στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ», είπε ο στρατηγός Χαλέβι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σχετικά με την αξιολόγηση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σκληρή άμυνα της Χεζμπολάχ και οι απώλειες του ισραηλινού στρατού σε συνδυασμό με την άνω του ενός έτους επιστρατευμένη κοινωνία ίσως δείχνουν τα πρώτα σημάδια κόπωσης.

Χτυπήματα από την σιιτική οργάνωση όπως ότι σε τρεις βδομάδες έχουν χαθεί 28 άρματα, με τις μάχες να είναι ακόμα στα σύνορα δυσκολεύουν το ισραηλινό επιτελείο να επιχειρήσει ευρεία εισβολή στο νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός μάλιστα ανακοίνωσε απόψε ότι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε μάχες στον νότιο Λίβανο, όπου εδώ και μερικές εβδομάδες διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Ο στρατός ανέφερε ότι οι στρατιώτες, όλοι τους έφεδροι, «έπεσαν σε μάχη στον νότιο Λίβανο» την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, από την έναρξη των επιχειρήσεων στον Λίβανο, στις 20 Σεπτεμβρίου, έχουν σκοτωθεί 26 Ισραηλινοί στρατιώτες ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Comments (0)
Add Comment