ΗΠΑ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στο όχημα και το σπίτι του δράστη της απόπειρας

Οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι είναι πιθανό ο Κρουκς να σχεδίαζε και βομβιστική επίθεση εναντίον του Τραμπ.

Υλικά για την παρασκευή βόμβας εντόπισαν οι αρχές στο αυτοκίνητο και το σπίτι του Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος επιχείρησε να δολοφονήσει χθες τον Ντόναλντ Τραμπ.


 

 

 

 

Αυτό αναφέρουν αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας των ΗΠΑ στο Associated Press, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 20χρονος –ο οποίος έπεσε νεκρός αμέσως μετά την επίθεση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια- να σχεδίαζε και βομβιστική επίθεση εναντίον του Τραμπ.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν διαρρεύσει από χθες, λίγο μετά την επιβεβαίωση της ταυτότητας του Κρουκς, ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει «παραλαβές ύποπτων δεμάτων» τόσο στο σπίτι, όσο και κοντά στο σπίτι του δράστη. Από χθες, άλλωστε, το σπίτι του Κρουκς αποκλείστηκε από τις αστυνομικές αρχές –μάλιστα επιβλήθηκε και απαγόρευση πτήσεων πάνω από το Μπεθ Παρκ, ενώ ολόκληρη η γειτονιά εκκενώθηκε εσπευσμένα, με τους γείτονες να λένε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι «μας χτύπησαν το κουδούνι και μας οδήγησαν όπως ήμασταν μακριά από τα σπίτια μας».

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, στο σπίτι του Κρουκς εισήλθε ειδική ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά δεν αναφέρθηκαν ελεγχόμενες εκρήξεις. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε η ανεύρεση των εκρηκτικών και άλλων υλικών που είναι απαραίτητα για την παρασκευή βομβών, τόσο στο σπίτι, όσο και στο αυτοκίνητο του 20χρονου. 

Το όχημα που οδηγούσε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν σταθμευμένο κοντά στον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας.

Η εφημερίδα και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφεραν επίσης ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο Κρουκς είχε αγοραστεί νόμιμα από τον πατέρα του.

ΗΠΑ