Απόπειρα δολοφονίας Ν.Τραμπ: «Θα τον σκοτώσω» έγραφε σε σημείωμά του ο Ράιαν Γουέσλι Ρούθ

«Θα προσφέρω 150.000 δολάρια σε όποιον μπορέσει να ολοκληρώσει τη δουλειά»

Ο άνδρας που κατηγορείαι για την προφανή απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ σε ένα γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα άφησε πίσω του ένα σημείωμα που έλεγε ότι σκόπευε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο και διατηρούσε στο αυτοκίνητό του μια χειρόγραφη λίστα με τις ημερομηνίες και τους χώρους όπου επρόκειτο να εμφανιστεί ο Τραμπ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα.

Οι νέοι ισχυρισμοί συμπεριλήφθηκαν σε υπόμνημα κράτησης που κατατέθηκε πριν από μια ακρόαση τη Δευτέρα, κατά την οποία το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμενόταν να υποστηρίξει ότι ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ θα έπρεπε να παραμείνει προφυλακισμένος, καθώς προχωρά η υπόθεση.

Οι λεπτομέρειες προορίζονται να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων ότι ο Ρουθ είχε βάλει σκοπό να σκοτώσει τον Τραμπ προτού η συνωμοσία ματαιωθεί από έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας που εντόπισε ένα τουφέκι να ξεπροβάλλει από θάμνους στο γήπεδο γκολφ του West Palm Beach όπου έπαιζε ο Τραμπ.

Το σημείωμα, με απεύθυνση «Αγαπητέ Κόσμε», τοποθετήθηκε σε ένα κουτί που βρέθηκε στο σπίτι ενός αγνώστου προσώπου που επικοινώνησε με τις αρχές επιβολής του νόμου μετά τη σύλληψη της περασμένης Κυριακής. Φαίνεται ότι βασίστηκε στην υπόθεση ότι η απόπειρα δολοφονίας θα ήταν τελικά ανεπιτυχής.

Το κουτί, το οποίο περιείχε επίσης πυρομαχικά, έναν μεταλλικό σωλήνα και άλλα αντικείμενα, δεν άνοιξε από το άτομο παρά μόνο αφότου τέθηκε υπό κράτηση ο Ρουθ.

Το άτομο που παρέλαβε το κουτί και επικοινώνησε με τις αρχές επιβολής του νόμου δεν ταυτοποιήθηκε στο υπόμνημα κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ήταν μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά απέτυχα. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και του έδωσα όλη τη διάθεση που μπορούσα. Είναι στο χέρι σας τώρα να ολοκληρώσετε τη δουλειά. και θα προσφέρω 150.000 δολάρια σε όποιον μπορεί να ολοκληρώσει τη δουλειά», ανέφερε το σημείωμα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ένας συνήγορος του Ρουθ δεν απάντησε αμέσως σε ένα μέιλ που ζητούσε σχόλιο τη Δευτέρα το πρωί.

Οι αρχές που έψαξαν το αυτοκίνητό του βρήκαν έξι κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένου ενός που έδειχνε μια αναζήτηση στο Google για το πώς να ταξιδέψετε από την κομητεία Παλμ Μπιτς στο Μεξικό.

Βρήκαν επίσης μια λίστα με ημερομηνίες τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και τους χώρους όπου είχε εμφανιστεί ή ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί ο Τραμπ, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ένα σημειωματάριο που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του ήταν γεμάτο με επικρίσεις για τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας και σημειώσεις σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής στον πόλεμο για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Τα αρχεία κινητών τηλεφώνων δείχνουν ότι ταξίδεψε στο Γουέστ Παλμ Μπιτς από το Γκρίνσμπορο στα μέσα Αυγούστου και ότι βρισκόταν κοντά στο γκολφ κλαμπ του Τραμπ και στην κατοικία του πρώην προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο «πολλές ημέρες και φορές» από τις 18 Αυγούστου έως την ημέρα του φαινομένου. απόπειρα δολοφονίας.