Αποκαλύψεις Τραμπ: Ο Ζελένσκι θέλει στην εξουσία τους Δημοκρατικούς και την Κάμαλα

«Νομίζω ότι ο Ζελένσκι είναι ο σπουδαιότερος πωλητής στην ιστορία. Κάθε φορά που έρχεται στη χώρα, φεύγει με 60 δισεκατομμύρια δολάρια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέλει οι Δημοκρατικοί να κερδίσουν τις αμερικανικές εκλογές του 2024, στις οποίες ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η δήλωση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου στην προεκλογική εκστρατεία έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή που υιοθετούν ορισμένοι από τους συμμάχους του, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η Ουκρανία θα καλωσόριζε τον Τραμπ πίσω, καθώς μόνο αυτός -κατά την άποψή τους- έχει την οξύνοια να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι ο Ζελένσκι είναι ο σπουδαιότερος πωλητής στην ιστορία. Κάθε φορά που έρχεται στη χώρα, φεύγει με 60 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Τραμπ σε συγκέντρωση στη δυτική Πενσυλβάνια. «Θέλει τόσο πολύ να κερδίσουν οι δημοκρατικοί αυτές τις εκλογές, αλλά εγώ θα πράξω διαφορετικά – θα εργαστώ για την ειρήνη».

Ενώ ο Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα συναντηθεί «πιθανότατα» με τον Ζελένσκι ενώ βρισκόταν στη χώρα, δεν έχει οριστεί καμία συνάντηση, σύμφωνα με άτομα που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο.

Άλλωστε είναι λογικό ο Ζελένσκι να θέλει τους Δημοκρατικούς στην εξουσία, με πρόεδρο την Κάμαλα οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να δίνουν απλόχερα δισεκατομμύρια στο καθεστώς Ζελένσκι και να υποστηρίζουν τον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ο Τραμπ έχει δηλώσει πως θα βάλει στοπ στον πόλεμο, έναν πόλεμο πάνω στον οποίο στηρίζεται η πολιτική καριέρα και η περιουσία του Ουκρανού προέδρου.

Τραμπ