Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Ο Ισραηλινός στρατός εξετάζει και το σενάριο ο ηγέτης της Χαμάς να βρίσκεται εκτός δικτύου, ώστε να μην εντοπίζονται τα ίχνη του

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το βράδυ της Κυριακής (22.09.24) ότι τραυματίστηκε σοβαρά ή σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, με τις πληροφορίες να μην επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής από κάποια επίσημη πηγή.

Παρόλα αυτά, η Jerusalem Post, αναφέρει ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το εάν ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έχει σκοτωθεί ή έχει τραυματιστεί.

Μεταξύ των πηγών που συμβουλεύτηκε η Jerusalem Post, μια κορυφαία πηγή, διέψευσε απολύτως τις πληροφορίες. Μια άλλη πηγή που όπως διευκρινίζει η ισραηλινή εφημερίδα, θα έπρεπε να έχει τις σχετικές πληροφορίες, είπε ότι δεν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για αυτό.

Η ισραηλινή υπηρεσία Shin Bet πάντως υποστηρίζει πως είναι ζωντανός λέγοντας πως υπήρξαν και άλλες φόρες αναφορές για τον θάνατό του οι οποίες ΄0ομως στη συνέχεια αποδείχθηκαν λάθος

Είναι επίσης πιθανό ορισμένοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ψυχολογικό πόλεμο εναντίον διοικητών μεσαίου επιπέδου της Χαμάς για να τους κάνουν να κλείσουν κάποιες από τις δικές τους συμφωνίες για ασυλία, εάν επιστρέψουν Ισραηλινούς ομήρους που έχουν υπό κράτηση.