Ανεπιθύμητος στο Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες – Του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα

Θεώρησαν «γενικόλογη» και «όχι αρκετά δυναμική» την καταδίκη της ιρανικής απάντησης στο Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, κήρυξε «ανεπιθύμητη προσωπικότητα στο Ισραήλ» τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προσθέτοντας ότι του απαγορεύει και την είσοδο στη χώρα.

Αυτό, σύμφωνα με τον Κατς, «γίνεται με φόντο το γεγονός ότι στην απάντησή του στην εγκληματική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, δεν ανέφερε το όνομα “Ιράν” και δεν καταδίκασε έντονα τη σοβαρή επιθετικότητά του».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμα ότι «αυτό αποτελεί συνέχεια της αντι-ισραηλινής πολιτικής του (Γκουτέρες) από την αρχή του πολέμου που δίνει στήριξη στους τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους της Χαμάς, της Χεζμπολάχ, των Χούθι και τώρα απέναντι στη “μητέρα” της παγκόσμιας τρομοκρατίας, το Ιράν».

Θυμίζεται πως στη χθεσινή του ανάρτηση, μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ο Γκουτέρες είχε αρκεστεί σε γενικολογία: «Καταδικάζω τη διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με τη μία κλιμάκωση μετά την άλλη. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κατάπαυση του πυρός».