Ανάφλεξη στον Λίβανο: Συμπλοκές Ισραηλινών και με τον επίσημο στρατό της χώρας!

Θα κηρύξει το Ισραήλ τον πόλεμο και κατά του κράτους του Λιβάνου, πέρα από τη Χεζμπολάχ;

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του λιβανέζικου στρατού στον νότιο Λίβανο.

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ο ισραηλινός εχθρός έθεσε στο στόχαστρο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ στο νότιο Λίβανο και στρατιωτικοί απάντησαν στα πυρά», ανακοίνωσε ο στρατός.

Από την παραπάνω συμπλοκή θα κριθεί το μέλλον ολόκληρης της περιοχής! Εφόσον οι Ισραηλινοί απαντήσουν και βάλλουν κατά θέσεων του Εθνικού στρατού του Λιβάνου τότε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα είναι πλέον πραγματικότητα!

Νωρίτερα σήμερα, ο Λιβανέζικος Στρατός ανέφερε τον θάνατο ενός στρατιώτη του και τον τραυματισμό άλλων 10 λόγω ισραηλινής επίθεσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής εκκένωσης και διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, στην πόλη al-Taybeh, Marjayoun, στο Νότιο Λίβανο.

Θυμίζουμε πως μέχρι τώρα οι όποιες επιχειρήσεις των Ισραηλινών εστιάζονταν αποκλειστικά σε στόχους που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ. Ο στρατός του Λιβάνου δεν είχε λάβει μέρος σε οποιοδήποτε χτύπημα.

Μένει να φανεί εάν επρόκειτο για μεμονωμένο γεγονός ή εάν οδηγούμαστε σε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ