Αυτό κράτησε στο χέρι του ο Πούτιν! Δυτικός πανικός με τις εξελίξεις στο Καζάν

Στο πλαίσιο της συζήτησης για «κοινό νόμισμα», η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την Σύνοδο των BRICS τόνισε την ανάγκη ενός εναλλακτικού συστήματος διεθνών πληρωμών που θα εμπόδιζε τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το δολάριο ως πολιτικό όπλο, αφήνοντας να εννοηθεί πως πλανήτης λόγω αυτού του γεγονότος οδηγείται σε αποδολαροποίηση.

Ο «Τσαρ Βλαντ» είπε οι χώρες BRICS δεν πολεμούν το δολάριο – αναγκάζονται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις επειδή δεν τους επιτρέπεται να συνεργαστούν με αυτό το νόμισμα.

Μάλιστα στην σύνοδο κορυφής στο Καζάν, στον Πούτιν έδειξαν ένα συμβολικό «χαρτονόμισμα BRICS».

Φέρεται να «αντιπροσωπεύει την συλλογική εργασία που διεξάγεται στο πλαίσιο των BRICS», όπως σχολιάζει το Sputnik.

Στην μπροστινή όψη του τραπεζογραμματίου, διακρίνονται οι σημαίες των ιδρυτικών χωρών των BRICS – Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και Νότια Αφρική, καθώς σήμερα διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, η δημιουργία ενός κοινού νομίσματος BRICS!

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κάποιες χώρες επιθυμούν η συζήτηση αυτή να γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Interfax, ηγέτες των χωρών BRICS συζήτησαν στο Καζάν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα μετάβασης σε ένα κοινό νόμισμα, αλλά αυτά είναι θέματα μη δημόσιας συζήτησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βοηθός του Ρώσου Προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ.

«Ορισμένοι από τους συναδέλφους μας είναι αρκετά επιφυλακτικοί στο να συζητήσουν αυτά τα θέματα δημόσια», τόνισε.

Η σύνοδος κορυφής των BRICS πραγματοποιείται στο Καζάν της Ρωσίας από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου. Περισσότερες από 30 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Οι BRICS είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2006. Η Ρωσία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία των BRICS την 1η Ιανουαρίου. Η χρονιά ξεκίνησε με την ένταξη νέων μελών στον οργανισμό – εκτός από την Ρωσία, την Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική, τώρα περιλαμβάνει την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ρωσικής Προεδρίας BRICS 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία δεν έχει επισημοποιήσει ακόμη την συμμετοχή της, αλλά έχει λάβει μέρος σε συναντήσεις των BRICS.

Αναμένονται νέα μέλη στον Οργανισμό, ο οποίος διαρκώς γιγαντώνεται!

Comments (0)
Add Comment