Αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση γιατί πετάχτηκε ζωντανό ποντίκι από γεύμα επιβάτη

Η Scandinavian Airlines (SAS) ανακοίνωσε ότι μία από τις πτήσεις της αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, αφού ένα ζωντανό ποντίκι… πετάχτηκε από το γεύμα ενός επιβάτη.

Εκτροπή στην Κοπεγχάγη

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο προς τη Μάλαγα στην Ισπανία και αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Η εκτροπή έγινε σύμφωνα με τις διαδικασίες της εταιρείας, καθώς ο τριχωτός λαθρεπιβάτης αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Oystein Schmidt. Οι επιβάτες της πτήσης μεταφέρθηκαν αργότερα στη Μάλαγα με άλλο αεροσκάφος.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν συνήθως αυστηρούς περιορισμούς που αφορούν τα τρωκτικά στα αεροπλάνα, προκειμένου να αποφευχθεί η διάρρηξη των ηλεκτρικών καλωδίων. «Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια», δήλωσε ο κ. Schmidt.

«Έχουμε καθιερώσει διαδικασίες για τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης μια επανεξέταση με τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», συμπλήρωσε.

Ο Jarle Borrestad έζησε το περιστατικό από πρώτο χέρι, λέγοντας στο κανάλι BBC News σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο ότι το ποντίκι δραπέτευσε από το κουτί με το φαγητό που άνοιγε η γυναίκα που καθόταν δίπλα του στην πτήση. Ο κ. Borrestad δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν πολύ ήρεμη και ότι οι άνθρωποι «δεν ήταν καθόλου αγχωμένοι».

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι έβαλε τις κάλτσες του πάνω από το παντελόνι του για να μη σέρνεται το ποντίκι στα πόδια του. Ο κ. Borrestad δήλωσε ότι ενώ η πτήση εκτράπηκε, αυτό πρόσθεσε μόνο μερικές επιπλέον ώρες στο ταξίδι.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/