Αδιανόητος ο υπεράνθρωπος Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ αγώνων 8.65!

Ο κορυφαίος αθλητής του μήκους στον πλανήτη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, με ρεκόρ αγώνων και φυσικά την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο (8.65μ.)!

Δεν είναι αθλητής, είναι υπεράνθρωπος! Ο ΜΑΓΙΚΟΣ Μίλτος Τεντόγλου, έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στη Ρώμη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο 26χρονος κορυφαίος άλτης του μήκους στον πλανήτη, κατέκτησε… περίπατο το χρυσό μετάλλιο με δύο φορές άλμα στα 8.65μ. Κάνοντας ρεκόρ αγώνων αλλά και ατομικό ρεκόρ.

Ο δεύτερος Ιταλός, Φουρλάνι, έκανε μόλις 8.38μ. Επίδοση που ήταν χειρότερη από κάθε άλμα του Τεντόγλου κι αυτό τα λέει όλα για το επίπεδο του ανταγωνισμού. Ο Εχάμερ ο Ελβετός βγήκε τρίτος με 8.31μ. Όλοι οι αθλητές υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του Μίλτου που απλά… δεν παίζεται!

Ο Τεντόγλου άρχισε δυναμικά τις προσπάθειές του, κάνοντας 8.42μ. με την πρώτη, σημειώνοντας εκείνη τη στιγμή την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος. Ήταν όμως πολύ νωρίς για το μεγαλείο του…

Η δεύτερη προσπάθεια του Έλληνα άλτη ήταν άκυρη, ενώ η τρίτη παρότι τον βρήκε να πατά πίσω αρκετά, τον έστειλε στα 8.49 μέτρα!

Η τέταρτη προσπάθεια του Μίλτου ήταν στα 8.45μ., ενώ στην πέμπτη… σμπαράλιασε το ρεκόρ αγώνων. Το οποίο είχε ο ίδιος απ’ το Μόναχο. Έκανε 8.65μ. και έδειξε πως «παλεύει» μόνος του και με μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό του, οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να τον απειλήσουν. Ακριβώς ίδια επίδοση έκανε και στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, κατακτώντας… περίπατο το χρυσό μετάλλιο. Κάθε του προσπάθεια (πλην της άκυρης) ήταν καλύτερη απ’ τους δεύτερου Φουρλάνι!

Τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τον Τεντόγλου, ο οποίος στα 26 του μοιάζει να είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Τη στιγμή που ακολουθούν και Ολυμπιακοί Αγώνες.