Αδιάκοπο το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα κατόπιν εντολών Νετανιάχου

Κόλαση δίχως τέλος στη Γάζα, καθώς οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 13/5.

Απεσταλμένοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν ότι σημειώθηκαν πλήγματα σε διάφορους τομείς των παλαιστινιακών εδαφών, όπου σύμφωνα με τον ΟΗΕ «δεν υπάρχει ασφαλής τοποθεσία για τους 2,4 εκατ. κατοίκους.

Ο Νετανιάχου επιμένει να λέει πως θα διεξαχθεί ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα. Την περασμένη εβδομάδα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διέταξαν τους άμαχους στο ανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να φύγουν.

«Ζούμε μια κόλαση»
Με τα πόδια, με αυτοκίνητα, τρίκυκλα και όποιο άλλο μέσο είναι διαθέσιμο, Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να φεύγουν από τομείς της Ράφα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρουν αλλού καταφύγιο από το ισραηλινό σφυροκόπημα.

«Ζήσαμε κόλαση για τρεις ημέρες και τις χειρότερες νύχτες αφότου άρχισε η επίθεση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Χαμάντ, 24 ετών, ένας από τους 300.000 κατοίκους της Γάζας οι οποίοι, έφυγαν από την ανατολική Ράφα, που βομβαρδίζεται από δόθηκε η διαταγή στους αμάχους να απομακρυνθούν εσπευσμένα.

«Οι ισραηλινές αρχές συνεχίζουν να εκδίδουν διαταγές εξαναγκαστικού εκτοπισμού (…) αναγκάζοντας τους κατοίκους της Ράφας να διαφύγουν προς οπουδήποτε», ανέφερε μέσω X ο επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), ο Φιλίπ Λαζαρινί. «Το να γίνεται λόγος για ασφαλείς ζώνες είναι ψευδές και παραπλανητικό. Δεν υπάρχει ασφαλής τοποθεσία στη Γάζα», πρόσθεσε.