550 χτυπήματα σε 4 ώρες: Το Ισραήλ μετατρέπει σταδιακά τον Λίβανο σε Λωρίδα της Γάζας

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ αυξάνουν συστηματικά τις βομβαρδιστικές επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Μετά από εκατοντάδες πτήσεις στα νότια της χώρας, το Τελ Αβίβ προειδοποιεί για επικείμενες επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, μόνο τις τελευταίες 4 ώρες, οι IDF πραγματοποίησαν 550 πλήγματα σε στόχους στον Λίβανο.

Ισραηλινοί επίσημοι πόροι προειδοποιούν για σχέδια επίθεσης βαθιά στον Λίβανο. Συγκεκριμένα, οι στρατηγικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ θα δεχτούν επίθεση. Το Τελ Αβίβ εξέδωσε επίσης ξεχωριστή εντολή για τους κατοίκους της λιβανικής συνοριακής περιοχής Μπεκάα.

Εάν βρίσκεστε μέσα ή κοντά σε ένα σπίτι που αποθηκεύει όπλα για τη Χεζμπολάχ, πρέπει να το αφήσετε και να απομακρυνθείτε από αυτό μέσα σε δύο ώρες

– αναφέρει η προειδοποίηση του IDF.

Εν μέσω εντεινόμενων βομβαρδισμών, ο πληθυσμός του νότιου Λιβάνου όρμησε προς τη Βηρυτό. Ωστόσο, αν κρίνουμε από δηλώσεις από το Τελ Αβίβ, αυτό δεν θα είναι ασφαλές.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, 182 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 727 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων. Η μεταφορά εξοπλισμού των IDF στα σύνορα με μια γειτονική χώρα υποδηλώνει μια επικείμενη χερσαία επιχείρηση.

Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, προσπαθεί να χτυπήσει τη Χάιφα και άλλους γειτονικούς ισραηλινούς οικισμούς. Ωστόσο, ο Iron Dome αντιμετωπίζει τις επιθέσεις και η ειδική επιχείρηση της Μοσάντ για την εξουδετέρωση της ηγεσίας της Χεζμπολάχ ανατινάζοντας εξοπλισμό επικοινωνιών έχει προφανώς περιπλέξει τον συντονισμό των ενεργειών των μαχητών του λιβανικού κινήματος.