Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα έγινε μέρος της καθημερινότητας
Η ΕΛ.ΑΣ, το τριήμερο 12-14 Απριλίου, πραγματοποίησε ειδικές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την εξάλειψη της βίας των ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας.
Ειδικότερα, υλοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια, οργανωμένες επιχειρήσεις, ήπιας αστυνόμευσης, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία συγκέντρωσης νέων, όπου έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας.
- 5 για κλοπές-διαρρήξεις
- 5 για σωματικές βλάβες
- 3 για ναρκωτικά
- 17 για παραβάσεις ΚΟΚ
- 1 για όπλα και2 για λοιπά αδικήματα.
Παράλληλα, βεβαιώθηκαν συνολικά 121 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 100 για ΚΟΚ, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης.
Επίσης η ΕΛ.ΑΣ δέχεται συνεχώς κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
Τουλάχιστον 5 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, καθώς οι σχετικές καταγγελίες “πέφτουν βροχή”.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι για τον ρυθμό με τον οποίο καταγράφονται τα περιστατικά!
Το πλέον σοβαρό περιστατικό έχει να κάνει με έναν 22χρονο που συνελήφθη καθώς τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό, η 29χρονη πρώην σύντροφός του και μητέρα 2 παιδιών.
Σε μια άλλη περίπτωση, ένας άνδρας φέρεται να κάλεσε τους αστυνομικούς, με αφορμή καυγά που είχε με τη σύντροφό του. Όταν έφτασε στο σημείο το κλιμάκιο της αστυνομίας, ήταν η γυναίκα αυτή που έκανε καταγγελία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο άνδρας και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες από τα θύματα που αποφασίζουν να περάσουν την πόρτα των γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις, ιδιαίτερα μετά την γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τις δράσεις για την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων, ώστε κανένα παιδί να μην νιώθει απροστάτευτο, ευάλωτο και μόνο και κανείς γονιός να μην ανησυχεί για το παιδί του, όταν αυτό βρίσκεται εκτός σπιτιού».