Αυστραλία: Γιατρός έκανε τον εαυτό του… πειραματόζωο και απαλλάχθηκε από τον καρκίνο

Η θεραπεία του καθηγητή για το μελάνωμα πιστώνεται πως έσωσε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ενώ ο ίδιος διαγνώστηκε τον Ιούνιο με όγκο μετά από επιληπτική κρίση που υπέστη στην Πολωνία.

Ένας Αυστραλός γιατρός έκανε τον εαυτό του πειραματόζωο, εφαρμόζοντας στον εαυτό του έρευνα για το μελάνωμα, που έκανε ο ίδιος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον καρκίνο του εγκεφάλου με τον οποίο διαγνώστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο Ρίτσαρντ Σκόλιερ, καθηγητής του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ δήλωσε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος», αφού τα αποτελέσματα πρόσφατης μαγνητικής τομογραφίας έδειξαν ότι δεν υπήρχε ακομη σημάδι υποτροπής του γλοιοβλαστώματός του.

Σε ανάρτηση στο Χ, ο Σκόλιερ, ο οποίος οποίος μαζί με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Τζορτζίνα Λονγκ ανακηρύχθηκαν Αυστραλοί της χρονιάς έγραψε: «Δεν θα μορούσα να είμαι πιο χαρούμενος».

«Ευχαριστώ την υπέροχη ομάδα που με φροντίζει τόσο καλά, ειδικά τη γυναίκα μου Κέιτι και την υπέροχη οικογένεια!» είπε ο Σκόλιερ, ο οποίος βλέπει την απόφαση του να κάνει τον ίδιο του τον εαυτό πειραματόζωο να τον δικαιώνει μέχρι στιγμής.

Η θεραπεία του καθηγητή για το μελάνωμα πιστώνεται πως έσωσε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ενώ ο ίδιος διαγνώστηκε τον Ιούνιο με όγκο μετά από επιληπτική κρίση που υπέστη στην Πολωνία.

Σύμφωνα με το sky news έγινε ο πρώτος ασθενής με καρκίνο του εγκεφάλου στον κόσμο που έκανε συνδυαστική ανοσοθεραπεία πριν από χειρουργική επέμβαση, καθώς χρησιμοποίησε την εργασία του για το μελάνωμα,ε που άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων, για να σώσει τη δική του ζωή.

Ο καθηγητής ελπίζει ότι ο όγκος δεν θα επιστρέψει, καθώς, όπως αναφέρει, ο διάμεσος χρόνος για την επανεμφάνιση του όγκου τέταρτου βαθμού που είχε στον εγκέφαλο είναι έξι μήνες.

«Αναλαμβάνοντας μια πειραματική θεραπεία με κίνδυνο να συντομεύσει τη ζωή του, έχει προχωρήσει στην κατανόηση του καρκίνου του εγκεφάλου ωφελώντας τους μελλοντικούς ασθενείς», έγραψε το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην ανακοίνωση για το βραβείο των Αυστραλών της Χρονιάς, που πήρε ο Σκόλιερ και η Λονγκ.

Οι δύο καθηγητές που είναι επίσης συν-ιατρικοί διευθντές του Ινστιτούτου Μελανώματος της Αυστραλίας έκαναν την ασθένεια ιάσιμη λόγω της ανοσοθεραπευτικής τους προσέγγισης, που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του ασθενούς.

Ο Σκόλιερ, μιλώντας στο Sky News τον Φεβρουάριο, εξήγησε ότι «ο κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμτων ενεργειών σε αυτά τα είδη φαρμάκων είναι αρκετά υψηλός, αλλά μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος και ελπίζω να μείνει έτσι για λίγο ακόμα».

Η Λονγκ συμπλήρωσε: «Έχουμε δείξει ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις το ανοσοποιητικό σύστημα και να το κάνεις πολύ καλά, και αυτό είναι τώρα ένα θεμελιώδες πρώτο βήμα για να αλλάξουμε το πεδίο και τον τρόπο με τον οποίο διερευνώνται τα φάρμακα στον καρκίνο του εγκεφάλου».