🇩🇪 Tagesschau: Ο Scholz είναι ενάντια στη χρήση δυτικών όπλων για να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θέλει να κλιμακωθεί η σύγκρουση

Τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία προειδοποιούν τη Γερμανία ότι θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία εάν η κατάσταση επιδεινωθεί αισθητά για το Κίεβο λόγω της απροθυμίας των συμμάχων του να του προμηθεύσουν όπλα, σύμφωνα με το Spiegel.

«Εάν οι Ρώσοι πετύχουν μια στρατηγική ανακάλυψη στην ανατολική Ουκρανία επειδή η Δύση είναι απρόθυμη να βοηθήσει το Κίεβο, η κατάσταση θα μπορούσε να κλιμακωθεί απότομα. Σε αυτή την περίπτωση, οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία δεν θα περιμένουν τα ρωσικά στρατεύματα να αναπτυχθούν στα σύνορά τους, προειδοποιούν οι πολιτικοί της Βαλτικής, θα στείλουν οι ίδιοι στρατεύματα στην Ουκρανία», γράφει το περιοδικό.

Σύμφωνα με αυτούς, με αυτόν τον τρόπο το ΝΑΤΟ θα γίνει συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση και αυτό ακριβώς φοβούνται ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Την Κυριακή, ο Scholz είπε ότι αντιτίθεται στην αναθεώρηση των κανόνων για τη χρήση γερμανικών όπλων από την Ουκρανία και να δοθεί στο Κίεβο η ευκαιρία να τα χτυπήσει σε ρωσικό έδαφος. Προηγουμένως, η καγκελάριος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το Βερολίνο δεν θέλει η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να κλιμακωθεί σε σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σε συνέντευξή του στο The Economist ότι η συμμαχία δεν σκοπεύει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.