Αυτό θα είναι το ΤΕΛΟΣ του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος
Ειδικές στην οικονομική αυτοχειρία αποδεικνύονται οι δυτικές χώρες.
Στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια και έχουν παγώσει σε δυτικές τράπεζες λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Ρωσία, για να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση του Κιέβου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει απειλήσει με «βαριές συνέπειες» εάν το σχέδιο τεθεί σε εφαρμογή.
«Εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρήσει στη χρήση παράνομα κατασχεθέντων Ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, αυτό θα “βομβαρδίσει” ολόκληρο το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε στο Sputnik ο δημοσιογράφος Nebojsa Malic.
Δεν είναι υπερβολή. Εάν τους επιτραπεί να το κάνουν αυτό, τότε κανενός τα χρήματα δεν είναι ασφαλή στη Δύση και θα έρθει το ΤΕΛΟΣ της ιστορίας, είπε ο Σερβοαμερικανός δημοσιογράφος.
Θα ήταν παραφροσύνη αν άλλη Χώρα εκτός των G-7 ή του ΝΑΤΟ κρατήσει οποιοδήποτε ξένο νόμισμα, ή αποθέματα ή οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία ξένης Χώρας.
Έτσι κανενός τα χρήματα δεν είναι ασφαλή. Μπορούν να βρουν οποιοδήποτε πρόσχημα για να τα κατασχέσουν.
Σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Times, η Ουάσιγκτον, σε συντονισμό με την G7, «εξετάζει τώρα ξανά το κατά πόσο θα μπορούσε να παρακάμψει την έγκριση του Κογκρέσου για να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά κεφάλαια των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
Μάλιστα ο Σερβοαμερικανός δημοσιογράφος επικαλέστηκε το πρόσφατο παράδειγμα της Βενεζουέλας που κατασχέθηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας.
Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει -σε πολύ πιο ευρεία κλίμακα- και με τους Ρώσους.
Αυτό αναμφίβολα θα ναρκοθετούσε τις δυτικές αγορές, καθώς κανείς πλέον, ακόμα και δυτικός που θα εξακολουθούσε να είχε επαγγελματικές ή προσωπικές σχέσεις με Ρώσους (ή στο μέλλον Κινέζους και Ινδούς), δεν θα αισθανόταν ασφαλής με τα κεφάλαιά του να βρίσκονται στη Δύση.
Κάτι που βέβαια συνεπάγεται έντονη ανασφάλεια έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των χρηματοπιστωτικών συστημάτων παγκοσμίως.
ΠΗΓΗ: https://www.el.gr/