Η αυτοκτονία της 22χρονης Shirel Golan είναι άλλη μία τραγωδία, με αποκλειστικό υπεύθυνο την Χαμάς

Revekka VitalΤης Revekka Vital

H Shirel Golan προχθές έκλεισε τα 22 της χρόνια και αντί να γιορτάζει με τους φίλους όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο, έδωσε τέλος στη ζωή της. Όχι, δεν ήταν ένας άνθρωπος που υπέφερε και πριν την 7η Οκτωβρίου. Η Shirel είναι άλλο ένα θύμα της Χαμάς. Το όμορφο κορίτσι που είχε όλη τη ζωή μπροστά του, μπορεί να κατάφερε να επιζήσει της φρίκης του μαύρου Σαββατου αλλά έναν ολόκληρο χρόνο έδινε σκληρό αγώνα με αντίπαλο την διαταραχή του μετατραυματικού στρες.

H Shirel, παρέα με τον σύντροφό της Ady, διασκέδαζαν στο μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη, όταν άρχισαν να πέφτουν ρουκέτες και οι δολοφόνοι της Χαμάς περικύκλωσαν τον χώρο. Οι δύο νέοι προσπάθησαν να διαφύγουν από το Reim με το αυτοκίνητο αλλά το ένστικτό τους τους οδήγησε στο να το εγκαταλείψουν. Κρύφτηκαν για ώρες πίσω από κάτι θάμνους μέχρι που τους έσωσε ο Remo Salman El-Hozayel, αστυνομικός από την κοινότητα των Βεδουίνων στον Νότο.

Remo Salman El-Hozayel
Ο Remo Salman, ο ήρωας που έσωσε περίπου 200 άτομα την 7η Οκτωβρίου

‼️ Η 22χρονη Shirel μπορεί να επέστρεψε σπίτι της μετά τη σφαγή εκατοντάδων αθώων πολιτών αλλά δεν κατάφερε να αποβάλει το βαθύ τραύμα. Δεν είναι και εύκολο μετά από όσα είδε και βίωσε. Πάλευε με τον δράκο μέσα της κι ίσως κάποιες στιγμές τον νικούσε. Νοσηλεύτηκε δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική αλλά δεν έδιωξε τον φόβο, τον πόνο και τη φρίκη από την ψυχή της.

Η Shirel είχε απομονωθεί και δεν είχε διάθεση για πολλά. Η διαταραχή του μετατραυματικού στρες είναι πολύ δύσκολη ψυχική πάθηση. Περιλαμβάνει εφιάλτες, έντονο άγχος, ανεξέλεγκτες σκέψεις και αναδρομές στο παρελθόν. Δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις. Τελικά ο δράκος κέρδισε σε αυτή την άνιση μάχη και η Shirel βύθισε στο πένθος τα 4 αδέλφια της αλλά και τους γονείς της. Η μητέρα της σταμάτησε να εργάζεται για να της σταθεί αλλά η κόρη της μετά από όσα αντίκρισε την 7η Οκτωβρίου πήρε άλλον δρόμο. Εκείνη την ημέρα έχασε αρκετούς φίλους που δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες ενώ χόρευαν στο Nova πάρτυ. 11 άτομα που συνέχισαν με το αυτοκίνητο δεν επέστρεψαν από την κόλαση και βρέθηκαν νεκροί. Δύο από τους φίλους των νεαρών απήχθησαν από την Χαμάς.

💔 Την Κυριακή έκλεισε τα 22 της χρόνια κι ενώ το κινητό της είχε γεμίσει από αναπάντητες κλήσεις των φίλων που ήθελαν να της ευχηθούν, η ίδια έβαζε τέλος σε μία ζωή που δεν άντεχε. Μια ζωή που της έκλεψε η Χαμάς. Κι έτσι έδωσε τέλος σε έναν εφιάλτη που την βασάνιζε.

*Διαβάζω πως ο 37χρονος αστυνομικός Remo Salman El-Hozayel, δεν είχε βάρδια κανονικά την 7η Οκτωβρίου αλλά δέχτηκε να αντικαταστήσει κάποιον φίλο, λόγω αργίας. Η σύζυγός του επέμενε να επιστρέψει το συντομότερο στο σπίτι τους αλλά ο πατέρας τριών παιδιών ήθελε να σώσει όσους περισσότερους μπορούσε.
Ο ήρωας από το χωριό των βεδουίνων μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στο πάρτυ υπήρχε μία μίξη ανθρώπων, εβραίων, μουσουλμάνων, χριστιανών που έγιναν ένα, ενάντια σε μία τρομοκρατική οργάνωση. Είμαστε μία ομάδα και το πιο σημαντικό από όλα είναι πως είμαστε μία οικογένεια.»

**Last but not least: Ο Remo εργαζόταν για χρόνια σε μία ιδιωτική εταιρεία στον τομέα της πληροφορικής. Είδε την αυξανόμενη εγκληματικότητα στην περιοχή και αποφάσισε να ενταχθεί στην αστυνομία πριν 4μισι χρόνια. Σκέφτηκε πως δεν θα γίνει σούπερμαν αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί. Εκείνη την ημέρα έσωσε περίπου 200 άτομα.

💙 Η Shirel και ο Remo είναι μόνο δύο από τους εκατομμύρια ήρωες του Ισραήλ.

🇮🇱 Με το Ισραήλ, με την εξάλειψη της τρομοκρατίας για να μην έχουμε άλλες απώλειες σαν της Shirel.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x